Пореска управа

Истиче рок за подношење годишњих пореских пријава

 • Извор: АТВ
 • 20.03.2024. 10:49

Рок за подношење годишњих пореских пријава за 2023. и 2024. годину истиче 31. марта, подсјећају из Пореске управе Републике Српске те додају да је пријаве могуће поднијети и електронским путем, без потребе доласка на шалтере Пореске управе.

Када су у питању физичка лица, 31. марта 2024. године истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2023. годину, затим за подношење Годишње пријаве пореза по одбитку за 2023. годину, коју подносе само носиоци комерцијалних и некомерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, те Пореске пријаве за регистровано оружје за 2024. годину и Пореску пријаву за  накнаду за противградну заштиту по хектару обрадиве површине за 2023. годину, наводе из Пореске управе.

Такође, 31. марта истиче и рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2023. годину за носиоце комерцијалних и некомерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, а који су остварили приход од обављања пољопривредне дјелатности.

Пореска управа Српске на друштвеним мрежама

Пореска управа Српске на друштвеним мрежама

За предузетнике, 31. марта истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2023. годину и Годишње пореске пријаве за малог предузетника која се подноси само ако у 2023. години нису поднесене мјесечне пријаве за малог предузетника и/или је у 2023. години пријављен порез мањи од 600 КМ. 

„Када су у питању правна лица, пословне јединице правних лица из ФБиХ, те страна правна лица са сталним мјестом пословања, 31. марта 2024. године истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на добит за 2023. годину, затим Годишње пријаве контролисаних трансакција са повезаним лицима за 2023. годину, коју подносе порески обвезници чији укупан износ контролисаних трансакција у 2023. години прелази 700.000 КМ, те пореске пријаве за регистровано оружје за 2024. годину“, кажу у Пореској управи.

Пореска управа и Инспекторат Српске: Заједничким контролама против сиве економије

Пореска управа и Инспекторат Српске: Заједничким контролама против сиве економије

Више информација о роковима за подношење пореских пријава и роковима за плаћање пореских обавеза, порески обвезници могу пронаћи у „Пореском календару за 2024. годину“, а који је објављен на интернет страници Пореске управе Републике Српске  www.poreskaupravars.org, у рубрикама за физичка, правна лица и предузетнике.

Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике да поштују законом прописане рокове, те да на вријеме подносе пореске пријаве, али и да у задатим роковима плате законски прописане пореске обавезе и на тај начин избјегну евентуалне санкције због пропуштања рокова. Циљ Пореске управе Републике Српске свакако није кажњавање пореских обвезника, већ да буде сервис пореских обвезника са крајњим циљем повећања степена добровољног извршавања пореских обавеза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина