Ne žele ga za ministra

Istočno Sarajevo: Pobuna u SNSD-u zbog Nenada Nešića

 • Izvor: ATV
 • 23.01.2023.19:03

Nenada Nešića u Savjetu ministara nikako ne žele SNSD-ovci iz Istočnog Sarajeva. Tamo je, samo dva dana prije glasanja za izbor novog saziva, nastala prava pobuna. Kažu da prenose glas javnosti, i traže sastanak sa liderom stranke.

Poručuju da protiv Nenada Nešića nemaju ništa lično ali da činjenice govore da je uništio sve što je vodio. 

"Nismo nijednog trenutka rekli da su prijedlozi kandidata SNSD neki loši prijedlozi. O tome ćemo razgovarati na stranačkim organima, nemamo pravo da prenosimo javnosti. Ali pozicioni put vlasti donosi dobro Republici Srpskoj unutar BiH. Nismo bili predstavnici opozicije kada smo se borili za glasove ljudi, nismo bili predstavnici trećeg puta. Nismo protiv da neki koji nisu bili dio naših nam se pridruže ali u ovoj sadašnjoj formi imamo jer narod govori drugačije", kaže Ljubiša Ćosić predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo.

"Smatramo da neki ljudi nemaju ni znanja, ni vještine ni kompetencije kao što je gospodin Nenad Nešić da obavlja poziciju za koju je predložen. Stotinu je razloga zašto ne treba podržati Nenada Nešića na to mjesto", kaže Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH. 

I dok SNSD-ovci iz Istočnog Sarajeva dižu bunu, Nenad Nešić prolazi sve prepreke do ministarske fotelje. Nenad Nešić nije imao komentar na zahtjeve SNSD-ovaca. Bez komenatara je bio i na pitanja medija, ali je zato odgovarao na pitanja Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara. Jedan korak bliže fotelji je i nakon bezbjednosnih provjera, a zeleno svjetlo daju mu i neki drugi SNSD-ovaci. 

Sanja Vulić kaže da će u srijedu glasati za novi saziv u kojem će biti i Nešić. Nisu joj jasne pobune stranačkih kolega, i poručuje da se tako nešto u Doboju nikada ne bi desilo. 

"Ako se neka odluka donese na nivou tako velikih lidera, i ako se odluka donese unutar najužeg dijela rukovodstva SNSD-a. Zar sumnjati u ljude koji su 20 godina na političkoj sceni, i koji vode SNSD na način na koji vode. Tako da šta je razlog zašto su se moje kolege pobunile ne bih da govorim, ali ako tvrde neki pazar, sigurna sam da će ga sura, kako su i sami najavili, utvrditi", kaže Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH.

Kako će glasati još ne zna SNSD-ov BH Parlamentarac Miroslav Vujičić iz Istočnog Sarajeva. Nezvanično saznajemo da će glasati protiv ili će biti uzdržan. Tu bi mogao da presudi sutrašnji sastanak sa liderom stranke, Miloradom Dodikom.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.