"Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu"

Izabrani najuspješniji u privredi Srpske; Dodiku priznanje Privredne komore

 • Извор: РТРС
 • 31.03.2023. 21:36

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju Privredne komore Republike Srpske.

Dodiku je priznanje uručeno večeras u Banjaluci na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2022. godinu".

U obrazloženju za dodjelu ovog priznanja navodi se da je Dodik svojim nesebičnim doprinosom i djelovanjem uticao na stvaranje Privredne komore Republike Srpske i podržavao njen rad kroz proteklih 30 godina.

Dodik: Ohrabrujem vas da nastavite

Dodik je u obraćanju čestitao Privrednoj komori 30 godina uspješnog rada i svima koji su večeras nagrađeni priznanjima ove komore.

"Ohrabrujem vas da nastavite, uz svu pomoć koju mi, predstavnici vlasti, možemo da vam pružimo“, rekao je on, ističući dobru saradnju sa Privrednom komorom. 

Dodik: Imamo uvjeravanja da je kineska država odlučila da prihvati obveznice Srpske

Dodik: Imamo uvjeravanja da je kineska država odlučila da prihvati obveznice Srpske

Dodik je naveo da je privreda Republike Srpske ostvarila dobit veću od tri milijarde KM u prošloj godini.

Ćorić: Jaka privreda najbolji odgovor na poremećaje tržišta

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić poručio je da cilj Srpske mora da bude stvaranje razvijenog i stabilnog privrednog sistema, te da sve treba podrediti ostvarenju tog cilja.

On je istakao da je jaka privreda najbolji odgovor na poremećaje globalnog tržišta.

"Zbog toga u fokusu svih politika mora biti rast i razvoj naših privrednih društava sa snažnom primarnom proizvodnjom kao osnovom razvoja prerađivačkog sektora“, rekao je Ćorić.

Priznanje za doprinos unapređenju odnosa Republike Srpske sa privredama u regionu dodijeljeno je srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

Izabrana najuspješnija preduzeća u Srpskoj

Najuspješnije veliko privredno društvo u protekloj godini je EFT rudnik i termoelektrana Stanari. Na drugom mjestu je Mlijekoprodukt Banjaluka, a na trećem Nora plast iz Banjaluke.

Najuspješnije srednje privredno društvo je Megadrvo iz Bijeljine. Na drugom mjestu je Bosmontaža iz Prijedora, a na trećem Metaltehnologija iz Dervente.

Priznanje za najuspješnija mala proizvodno-privredna društva dobili su Refleks iz Gradiške, Trejd sistem iz Ruda, Kapital soft iz Trebinja, Best metal Ugljevik i Antena net iz Teslića.

Kompanija Alumina nagrađena je kao najuspješniji izvoznik za 2022. godinu.

Kompanijama M:tel i Prointer dodijeljeno je priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti.

Zvornička Alumina, bijeljinski PASS i Škrebić kompani iz Teslića nagrađeni su za realizaciju značajnih investicija i nova zapošljavanja u prošloj godini.

Pojeftinjuje gas u Srpskoj

Pojeftinjuje gas u Srpskoj

Priznanja za žene koje rukovode uspješnim privrednim društvima dobile su Slađana Babić, direktorka za marketing i prodaju kompanije Blic net Banjaluka, Nikolina Savić, direktorka marketinga Delfintrgotrans-a iz Banjaluke i Biljana Mićić, izvršna direktorka dobojske kompanije Limun šped.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, dodijeljene su nagrade privrednim društvima za proizvode, odnosno linije proizvoda, koji su se istakli svojim kvalitetom. Nagrađeni su Farma Nana klas za proizvod polutvrdi, punomasni, zreli sir od kozijeg mlijeka, Podrumi Anđelić iz Trebinja za sortu vina Žilavka, Mikroelektronika iz Banjaluke za proizvod pametna brojila, Vendom iz Laktaša za inovatni sistem za odlaganje otpada i Bavariamed iz Banjaluke za proizvod Mediele elektronski podesiva stolica za preglede i intervencije.

Posebna priznanja dobili su kompanija Kolektor iz Laktaša, Nova banka ad Banjaluka, Grad Trebinje, Mahle elektric drives iz Laktaša Laktaši, Bukom prom doo Vlasenica i Aerodromi Republike Srpske.

Priznanja za unapređenje turističke ponude Republike Srpske dodijeljemna su Hotelu Bijele vode sa Kozare, Hotelu Vidikovac iz Zvornika i Termama Ozren iz Petrova.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.