Gradonačelnik Doboja

Jerinić: Srpska je demokratska zajednica u kojoj svi imaju ista prava

  • Izvor: Srna
  • 09.01.2022.09:18

Republika Srpska je demokratska zajednica u kojoj svi imaju ista prava, ali i koja garantuje stabilnost i sigurnost opstanka srpskog naroda na ovom prostoru, poručio je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

"Srbi kada nisu imali državu, imali su progone i na to ukazuje istorija", rekao je Jereinić i naveo da kroz postojanje Srpske i uz njene institucije postoji sigurnost da se može živiti u miru.

Prema njegovim riječima, grad Doboj je bio grad stradalnik, a to je ostavilo i određene posljedice.

"Ali, siguran sam da smo izgradili i povjerenje i obnovili sve ono što je porušeno devedesetih godina", rekao je Jerinić.

On je dodao da je "naše opredjeljenje da se okrenemo svakom čovjeku i da život u Doboju i Republici Srpskoj bude bolji iz godinu u godinu."

"U globalnim politikama nije uvijek lako naći najbolja rješenja, ali kada imao sigurnost opstanka naroda na ovim prostorima onda možemo razmišljati i o boljoj budućnosti", izjavio je Jerinić.

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 30 godina postojanja, a tim povodom se u dobojskom Parku narodnih heroja u 19.30 časova organizuje koncert Miroslava Ilića, i već tradicionalna bakljada navijačke grupe "Vojvode".