Nevesinje

Još nije izvučeno tijelo nastradalog radnika

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2022.19:08

Pedesetpetogodišnji Asim Đulović iz Živinica žrtva je obrušavanja tunela Zovi Do kod Nevesinja. U noći subota na nedjelju obrušilo se „čelo“ tunela koji se gradi za potrebe HE Dabar, tom prilikom Đulović je stradao na licu mjesta a još dva radnika su povrijeđena. Ljekari su izašli na teren konstatovali smrt a onda je krenulo novo obrušavanje koje je zatrpalo tijelo stradalog radnika. Od jutros traje otkopavanje.

"Ono što za sada znamo je da se radi postepeno da se ne bi ugrozila bezbjednost lica koja učestvuju u otklanjanju naslaga tako da ne možemo precizirati da li će biti završeno danas sa izvlačenjem tijela ili eventualno sutra u toku dana", kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje.

U ovom momentu je teško govoriti o uzroku obrušavanja, kažu iz Tužilaštva i dodaju da će se više informacija znati nakon što se uradi uviđaj na licu mjesta. Iz HE Dabar su juče izrazili žaljenje zbog ovoga nemilog događaja i saopštili da je odronjena brdska masa prodrla u tunel.

"Tom prilikom na stacionaži 0+800 došlo je do loma tla i brdska masa je prodrla u tunel u trenutku su se izvodili radovi na primarnoj podlozi i montaži . Tri lica su bila zatrpana zemljom , na svu sreću dva lica su uspjeli da evakuišu a jedno lice je ostalo zarobljeno u tunelu", kaže Slaviša Stajić, direktor HE Dabar.

Dva povrijeđena radnika bila su hospitalizovana u Bolnici Nevesinje a već danas su na kućnom liječenju. Jedan od  radnik u telefonskom razgovoru za ATV kaže da ništa nije slutilo da će zemlja prodrijeti jer je sve rađeno po propisima. Priča da je stradalog Đulovića usmrtio prvi udar zemlje, a onda su zatrpana još dva radnika koje su kolege uspjele spasiti otkopavajući zemlju rukama.