Професор уставног права

Каран: Мишљење Комисије трасирање пута ка стварању унитарне БиХ

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2024. 17:08

Необавезујуће мишљење Венецијанске комисије није ништа друго него трасирање пута и реализовање идеја унитариста с циљем стварања "грађанске", читај унитарне БиХ у којој ће којекакви Комшићи и Дуновићи заступати интересе народа којима "припадају", истакао је професор уставног права Синиша Каран.

На питање Срне да прокоментарише мишљење Венецијанске комисије, по захтјеву члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, у коме се истиче да "етничка припадност не смије бити кориштена као основ за избор судија Уставног суда БиХ", професор Каран је нагласио да је Уставни суд БиХ потпуно нескривени механизам и оружје свих унитариста, додавши да је на то упозоравано више пута из Републике Српске.

"Та институција, ако се може уопште и назвати институцијом, нанијела је веће зло БиХ, чак више и од свих оних странаца и 'међународних' који нам овдје деценијама загорчавају живот. Ово најновије мишљење је катастрофално и флагрантно кршење уставног уређења и уставне структуре", указао је Каран.

Он је нагласио да је Уставни суд БиХ постао отуђени центар моћи, власт над властима, очигледан примјер судократија, орган самовоље, експозитура великобошњачке мајористичке политике, рушитељ дејтонских, договорених принципа и рушитељ Устава БиХ, те предводник елиминације пронађеног оквира заједничког живота у мултиетничкој конфедерално-федералној новонасталој државној заједници.

Пратите нас и путем Вибера