Slava stranke

Ko je nedostajao za slavskim stolom SDS-a?

  • Izvor: ATV
  • 12.07.2022.19:35

Za slavskim stolom SDS-a bilo je praznih stolica. Slavski kolač nisu lomili svi narodni poslanici, a ni članovi Predsjedništva stranke.

Izostala je i zdravica Nebojše Vukanovića. Pozivinicu je dobio, ali se nije odazvao. Lider SDS-a prešao je preko  prozivki doskorašnjeg saborca, pa ga je i lično pozvao u goste. Prećutao je Mirko Šarović i na to što za Vukanovića, kao kandidat na predstojećim izborima i nema neke šanse. I to što je SDS konklava. 

“Ja sam razgovarao sa Nebojšom Vukanovićem, pored poziva ja sam ga lično zvao. Tražio sam da bude sa nama.. On se zahvalio. Prenio mi je da je na godišnjem odmoru, inače bi prisustovao ovdje na svečanom događaju na proslavi slave. I to je naš odnos koji smo imali danas, koji ćemo imati sutra i sve ove mjesece i sedmice koji su pred nama”, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Slobodnih mjesta bilo je na rezervaciji za goste iz PDP-a. Prošle godine specijalni, a ove nepozvani gost - bio je Draško Stanivuković. Gradonačelnika Banjaluke nije bilo u pratnji stranačkih kolega. Možda zato što sa  Jelenom Trivić za isti sto Stanivuković već dugo ne sjeda. Između Trivićeve i Stanivukovića, izabrali su i SDS-ovci.

Na pitanje novinara ATV-a ko je još dobio pozivnicu za današnje obilježavanje, a da nije stigao, Milan Radović je odgovorio: "Pa mi smo, sve koje smo pozvali stigli su. Znači, svi naši gosti su tu, svi koje smo pozvali. Stigli su."

Pozivnice nisu stigle na adresu DNS-a. Nije ih mnogo stiglo ni u SPS. Ove godine za slavskim stolom nije bilo Gorana Selaka. SDS je napunio 32 godine, ali bez nekih od najzvučnijih imena stranke. Veliki broj onih koji su gradili temelje, više nisu čak ni članovi Srpske demokratske stranke.