EKSKLUZIVNO

Ko Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić čuva leđa?

 • Izvor: ATV
 • 05.09.2022. 17:56

SDS i PDP su organizovali tribinu na Palama, na kojoj se skupilo jedva 200 ljudi. Ono što je interesantno na fotografijama, osim što su se glavni kandidati kiselo smješkali da prikriju o kakvom se fijasku radi, jeste kakve ličnosti su se našle u prvim redovima na ovoj tribini.

Direktno iza leđa Mirka Šarovića i Jelene Trivić nalazi se Jovan Škobo, dok je pored Mirka Šarovića Radomir Kojić, kojem je od 2002. godine zabranjen ulazak u zemlje EU. Obojica su javnosti i policiji poznati po kriminalnim radnjama.

Jovan Škobo je penzionisani policajac MUP-a Republike Srpske, koji je bio komandir PS Pale, koji je, poznavajući policijske metode u kriminalnim krugovima, svojevrsni mentor i savjetnik mlađim kriminogenim licima, između ostalih i svom sinu Miroslavu.

Pored svojih kriminalnih aktivnosti Jovan je upoznat sa sinovim kriminogenim aktivnostima savjetujući ga i pružajući mu podršku, a isti i sada ima uporište i prijateljsko-poznaničke veze među njegovim bitnim ranijim kolegama u policiji, tvrde izvori ATV-a. 

Kako naš izvor navodi, Škobo je u ranijem periodu bio organizator svih kriminogenih djelatnosti na području Pala i Jahorine, a radilo se uglavnom o krađi putničkih motornih vozila na području Kantona Sarajevo, rasturanju narkotika, zelenaštva, a ilegalno stečenim sredstvima je napravio skupocjenu kuću na lokaciji zvanoj "Dedinje" na Palama.

On je, zajedno sa Mačar Vladimirom 2002. godine ukrao Nissan Patrol, koji je bio vlasništvo Danske deminerske organizacije.

Njega je u ukradenom autu Mačar ispratio u svom Audiju A4 do Crne Gore. Kada ga je zaustavila policija, on je pokazao službeni legitimaciju MUP-a Republike Srpske.

Takođe, njegov protiv mlađeg Škobe je podnesena krivična prijava zbog krađe Golfa 4 u vlasništvu EUPM, a kasnijom istragom je utvrđeno da je organizator svega bio upravo njegov otac. Ovaj automobil, kako navodi naš izvor, prodan je na teritoriji Bijeljine.

Škobo se pominje i kao jedan od učesnika Teškog ubistva Ljubiše Savića „Mauzera“, gdje je najvjerovatnije on dovezao u Bijeljinu Ždrale Đorđa i Mačar Vladimira koji su neposredno izvršili ubistvo.

zdrale i skobo
Ždrale i Škobo

Kako naš izvor dalje navodi, Škobo Jovan, Milutin Danilović i Miroslav Škobo su uključeni u lanac prebacivanja opojnih droga iz zemalja regiona u BiH uz pomoć saradnika, a kao kurire nerijetko angažuju i maloljetna lica. Narkotička sredstva, nezvanično, nabavljaju i iz Kantona Sarajevo.

Organizatori ove kriminalne grupe držali su kontrolu nad kockarnicama, elektronskim aparatima i salonima za igre na sreću na području opštine Pale.

Gore pomenuti trojac, duži vremenski period se bavi zelenaštvom i iznudom, nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, krađom automoibla, čime su stekli veliku imovinsku korist, kao i udio u vlasništvu većeg broja privatnih firmi i ugostiteljskih objekata.

Kao jedan od vidova pranja prljavo stečenog novca, koriste diskont pića u vlasništvu Danilovića i Škobe, koji se nalazi u naselju Luke.

Naš izvor tvrdi da se poslovanje ovog diskonta pića zasniva na zastrašivanju i ucjenjivanju potencijalnih kupaca, ali i konkurencije.

Poznato je i da je na području Pala više osoba njima dvojici dužno novac, pa ih zbog neisplaćenih kamata koriste za izvršenje određenih kriminalnih aktivnosti.

Za Jovana je poznato da duže vrijeme sarađuje i sa Šljivić Zoranom, kao i sa mnogim drugim osobama sa područja Pala koji se mogu dovesti u vezu sa kriminalom. Pored ovoga, Škobo je u dobrim odnosima sa Naserom Keljmendijem i Muhamedom Ali Gašijem.

Naš izvor tvrdi da se iza lanca kladionica MaxBet nalazi upravo Škobo, te da drži monopol nad elektronskim igrama na sreću i poker aparatima na području opštine Pale. 

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Izlaskom na slobodu Ždrale Đorđa, koji je inače bio na čelu organizovane kriminalne grupe kojoj su pripadali Jovan i Miroslav Škobo, Milutin Danilović, dolazi do određenih promjena u smislu da se Ždrali omogućava posao sa otvaranjem podruma pića u Istočnoj Ilidži, te svi ponovo zajedno imaju dobre odnose. 

Dobro obaviješten izvor tvrdi kako je u jednom periodu "plasirana" priča kako postoje određeni sukobi između Ždrale Đorđa i Jovana Škobe, ali da te informacije nisu tačne.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.