Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца

Којић: Мит о геноциду над муслиманима се сваким даном топи као коцка леда

 • Извор: СРНА
 • 30.05.2024. 10:54

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да постоје индиције да је много више живих, од недавно представљеног броја, уписано у Меморијалном центру у Поточарима и да се мит о лажном геноциду над муслиманима сваким даном топи као коцка о леда на високој температури.

"Ту високу температуру је подигла ова срамна резолуција Генералне скупштине УН која ће, како се чини, више донијети лошег муслиманима јер ће демистификовати све лажи које су до сада биле живе и ишле су у прилог овом лажном миту", оцијенио је Којић у изјави Срни.

Којић је навео да све док буду постојале подвале и лажи муслимана о броју страдалих у Сребреници нема искреног суживота на овим просторима.

Према његовим ријечима, уколико се пронађе макар једно лице које није "регуларно" сахрањено у Поточарима, то разбија сву ту причу и лажи.

Којић: На спомен обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која нису постојала у пријератној бази грађана

Којић: На спомен обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која нису постојала у пријератној бази грађана

"Годинама причамо да је за нас релевантна само наука, а наука је доказала да геноцида није било. Ми бисмо вољели да неки поштен муслиман изађе и јасно и гласно каже истину о броју убијених у јулу 1995. године како би сви заједно могли погледати једни друге у очи и кренути даље", нагласио је Којић.

Он је додао да Србе занима колико је живих људи уписано у Поточарима као убијених.

"Имамо индиције да их је много више од броја који је неки дан презентован. Занима нас гдје су сахрањени сви они који су умрли током рата, јер многи од њих имају нишан у Поточарима", рекао је Којић.

Он је навео да би требало знати и тачан број убијених у нападима на српска села, а таквих је, према подацима муслиманске службе безбједности, до краја 1993. године било 1.552. "Питамо се гдје су они сахрањени? Ми тврдимо у Поточарима", истакао је Којић.

Којић: Живи уписани у Поточарима као жртве су доказ лажи и манипулација

Којић: Живи уписани у Поточарима као жртве су доказ лажи и манипулација

Којић је додао да је битно знати и колико је убијених муслимана у међусобним сукобима током пробоја ка Тузли и да ли су они сахрањени као жртве страдале од Срба или због злата које је било на челу колоне.

"Пандорина кутија је отворена и истина је као вода, увијек нађе свој пут, тако да се надамо и да ће око овог лажног мита наћи свој пут и да ће у будућности ова резолуција бити ревидирана јер истина је само једна, а наука и струка су рекли шта се овдје десило", закључио је Којић.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је синоћ за АТВ да је на спомен-обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у пријератној бази грађанских стања, евиденцију као што је данашњи ЦИПС, односно, та имена нису постојала

Пратите нас и путем Вибера

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина