ATV

Члан Заједничке комисије за надзор над радом ОБА

Којић: Параџемати - озбиљна безбједосна пријетња

 • Извор: СРНА
 • 05.12.2023. 16:22

Члан Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић сматра да је забрињавајуће присуство параџемата који су блиски терористичкој "Исламској држави" јер представљају озбиљну потенцијалну безбједносну пријетњу у БиХ.

"Све безбједносне агенције у БиХ знају да постоје радикалне исламистичке групе. Према једном извјештају који сам читао, италијанска обавјештајна служба је навела податак да постоји 20 различитих локација у БиХ на којима се налазе параџемати који су блиски `Исламској држави`", рекао је Којић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да ови параџемати представљају потенцијалну безбједносну пријетњу, али да о њима треба говорити, не да би се узнемирила јавност, него да се укаже на тај проблем.

Вулић: Поштовати надлежности ентитетских министарстава и побољшати координацију

Вулић: Поштовати надлежности ентитетских министарстава и побољшати координацију

Којић је подсјетио да су успостављене одређене граничне контроле када је почео израелско-палестински сукоб.

"У дијелу Шенгена између Хрватске и Словеније, гд‌је нису постојале, успостављене су граничне контроле због опасности од радикалних екстремистичких покрета и група", рекао је Којић.

У Народној скупштини Републике Српске данас је одржан заједнички састанак парламентарних радних тијела из области безбједности на којем је оцијењено да је безбједносна ситуација у БиХ на задовољавајућем нивоу.

Састанку, чији је домаћин био Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске, присуствовали су представници Заједничке комисије за одбрану и безбједност и Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ Парламентарне скупштине БиХ, као и комисија за безбједност Представничког и Дома народа Парламента Федерације БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.