Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Којић: Због контрадикторних ставова Бећировића, БиХ испада смијешна

 • Извор: СРНА
 • 17.06.2024. 17:02

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић је на самиту о Украјини у Швајцарској изнио свој лични став који је уз то и контрадикторан, јер истовремено исказује подршку Украјини и тврди да у БиХ постоје проруске снаге, због чега БиХ испада смијешна, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Којић је истакао да та контрадикторност Бећировића у основи показује да БиХ нема званичан став у смислу подршке Украјини када је ријеч о сукобу те земље и Русије.

- То је смијешно у конкретном случају, али и генерално кроз процесе који се одвијају у БиХ - додао је Којић.

Према његовим ријечима, Бошњаци кроз овакве и сличне ставове на различитим конференцијама покушавају БиХ да представе као земљу Бошњака, док Србе желе да представе као дискриминишући фактор.

- Срби су конститутивни фактор и народ у БиХ. Управо у том смислу је Дејтонским мировним споразумом прописан начин вођења спољне политике, што, између осталог, подразумијева и усаглашавање сва три члана Предсједништва БиХ, те да у складу са усаглашеним ставом на различитим конференцијама учествују испред БиХ - напоменуо је Којић.

Он је нагласио да Бећировић, али и ранији представници бошњачког народа који су били на позицији чланова Предсједништва, упорно покушавају да раде на такав начин да БиХ чине земљом апсурда.

- То најбоље потврђује да је овдје неопходно да свако оде на своју страну и да они слободно кроз Федерацију БиХ исказују мишљење свог народа без права да изражавају мишљење Републике Српске - сматра Којић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бећировић је на самиту о Украјини, одржаном у Швајцарској, рекао да ће БиХ наставити да исказује солидарност према Украјини и да проруске снаге у БиХ угрожавају мир.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)