Šta posjeduju

Koliko su bogati gradonačelnici i odbornici u Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 01.03.2022.19:33

Kuće, vikendice, skupocjene automobile. Šta od ovog posjeduju oni koji vode gradove i opštine, objavio je CIK.

U Banjaluci su, barem po onome što je prijavljeno, najbogatiji SPS-ovi odbornici. Prvi na listi je Milan Milaković, čija imovina iznosi preko pet miliona maraka, slijedi ga Saša Kondić koji je "siromašniji" za pet miliona. 

Samo jedna njegova vikendica u Slatini košta 400 hiljada KM. Ono što je iznenadilo je imovina gradonačelnika. Kada bi se sudilo po primanjima Stanivukovića koji je od 2018. do kraja 2020. zaradio oko 2.000 KM, zaključilo bi se da nema ni za iznajmljivanje sobe, a kamoli za život u velelepnoj vili. Banjalučani su malo skeptični. 

Od Dobojlija koji sjede u skupštinskim klupama ubjedljivo je najbogatiji predsjednik Sevlid Hurtić. "Težak" je čak 13 miliona maraka. Pet stanova, tri kuće i firma od 10 miliona, donijeli su mu ovo bogatstvo. Gradonačelnik Boris Jerinić je vlasnik stana i poslovnog prostora, ali isplaćuje kredit od 200.000.

Ranko Bošnjak je sa imovinom od preko 2 i po miliona maraka najbogatiji Hercegovac koji sjedi u trebinjskoj skupštini. Gradonačelnik Mirko Ćurić sa dva kredita od ukupno 77.000 maraka, bez imovine, osim automobila, ne može se ni svrstati na listu imućnih Hercegovaca. 

Najbogatiji odbornik u Tesliću je Đorđe Gajić sa imovinom od preko 840.000. Načelnik SDS-ov Milan Miličević je naveo da nije kompetentan da procjenjuje vrijednost svoje imovine. Kaže, čak i automobil koji se vodi na njemu poklonio je sinu. U bijeljinskim klupama najbogatiji je Savo Popović. Gradonačelnik Ljubiša Petrović živi sa roditeljima, sva nepokretna imovina se vodi na očevo ime, osim automobila koji vrijedi 55.000.

Tagovi: