Tviter

Kovačević: Miličević podržao stavove neizabranog stranca Šmita

 • Извор: АТВ
 • 16.08.2023. 09:06

Radovan Kovačević, delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da je predsjednik SDS-a Milan Miličević iznio sraman stav da državna imovina treba biti uknjižena na lokalne zajednice, a ne na Republiku Srpsku.

On je rekao da je Miličević podržao stavove neizabranog Kristijana Šmita.

“Milan Miličević, predsjednik nekada patriotskog SDS-a, podržao je stavove neizabranog stranca Kristijana Šmita i njegove famozne radne grupe, a u koju su inače uključeni i ljudi iz SDS-a, i iznio sraman stav da državna imovina treba biti uknjižena na lokalne zajednice, a ne na Republiku Srpsku”, naveo je Kovačević na Tviteru.

On je rekao da je ovom skandaloznom izjavom Milana Miličevića i definitivno potvrđeno da je SDS samo poslušni izvršilac naloga dijela međunarodne zajednice koji za cilj ima potpuno razvlašćivanje Republike Srpske.

“Bez obzira na želje nejakog Milana Miličevića i nelegitimnog Kristijana Šmita, Republika Srpska na osnovu Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH ima pravo na državnu imovinu i tog prava se nikada neće odreći”, poručio je Kovačević.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da državna imovina i dobra u javnoj upotrebi nisu dva identična pojma i da bi ova dobra, odnosno prirodni resursi trebalo da budu u vlasništvu lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

“Mora se prekinuti praksa da koncesije na dobra u javnoj upotrebi, prirodne resurse i bogatstva, dobijaju samo podobni u Republici Srpskoj i uzimaju milione. Opšta dobra u javnoj upotrebi, prirodna bogatstva treba da budu u vlasništvu i upisana na lokalne zajednice jer samo one mogu domaćinski da upravljaju”, rekao je Miličević.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

  ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.