Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH

Kovačević: Opozicija pokušava da napravi podjelu između dvije srpske Vlade

  • Izvor: Srna
  • 26.09.2022.17:16

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević istakao je da su teze da vlast u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji misle drugačije u vezi sa hrvatskim zločinom nad srpskim civilima i srpskoj koloni na Petrovačkoj cesti najobičnija su izmišljotina i sramna podvala predstavnika opozicije u Republici Srpskoj za račun svojih nalogodavaca.

"Teze da vlast u Republici Srpskoj i vlast u Republici Srbiji misle drugačije u vezi sa hrvatskim zločinom prema srpskim civilima i srpskoj koloni na Petrovačkoj cesti najobičnija su izmišljotina i sramna podvala iza koje, nažalost, stoje ljudi iz Republike Srpske, odnosno predstavnici opozicije, koji imaju samo jedan cilj, a to je da za račun svojih stranih nalogodavaca i nalogodavaca iz Sarajeva naprave podjelu između dvije srpske Vlade, one u Banjaluci i one u Beogradu", naveo je Kovačević.

On je podsjetio da je "vlast u Republici Srpskoj i te kako komentarisala i pozdravila podizanje optužnice". "Prvi je to uradio Milorad Dodik. I ja sam kao njegov savjetnik to komentarisao uz jasnu poruku da će zločince stići pravda", rekao je Kovačević za "Novosti".

Bez obzira da li postoji određena vrsta razumijevanja između Milorada Dodika i Zorana Milovanovića kada je riječ o situaciji u BiH, naglasio je Kovačević, izjava Milovanovića "da mu je priča o djeci postala nepodnošljivo gadljiva" je zaista gnusna, i tu ne smije da bude nikakve dileme.

"Teško je zamisliti nešto gadljivije od takve izjave Zorana Milanovića", rekao je Kovačević.

Kad je riječ o situaciji u BiH, istakao je Kovačević, Zoran Milanović se bori protiv hegemonije bošnjačkog naroda nad drugim konstitutivnim narodima u BiH i zalaže se za dejtonsku BiH sa dva ravnopravana entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda.

"Ne smijemo zaboraviti i da je jasno i glasno rekao da je Republika Srpska činjenica koju svi moraju da poštuju i uvažavaju. Sve to su pozicije koje već odavno zastupaju Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, u čije političko jedinstvo mogu da sumnjaju samo oni neupućeni i zlonamjerni", istakao je Kovačević.