Reakcija

Kovačević: Snimak Radovića jedan od najvećih skandala i najgorih afera u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2022.14:59

Ukoliko je snimak na kojem SDS-ov Milan Radović govori da opoziciju u Srpskoj finansira SAD stvarno tačan i autentičan, to je onda definitivno jedan od najvećih skandala, jedna od najgorih afera koju smo ikada imali u Republici Srpskoj, rekao je za ATV Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjendištva BiH.

On je kazao da je u te stvari lako povjerovati.

„Ono što je meni bitnije u toj priči jeste da je u takve stvari lako povjerovati. Imamo situaciju da su Miloradu Dodiku (lideru SNSD-a) iz Amerike prijetili sankcijama ukoliko bude insistirao na provođenju Dejtonskog sporazuma, ukoliko bude insistirao na zaštiti Ustava Republike Srpske i prava Republike Srpske. Svima u Republici Srpskoj je jasno da Dodik nije poklekao pred bilo kakvim prijetnjama, da je nastavio da insistira na tome da se borimo za ustavno pravo Srpske, Dejtonski sporazum i zaštitu Ustava i onoga što nama, i prema Ustavu Srpske i Ustavu BiH, pripada“, izjavio je Kovačević.

Napominje da je Dodik upravo zbog toga dobio sankcije SAD-a, i da je Amerika jasno poručila da je Dodik njihov protivnik.

„Možemo to dovesti u vezu da nedavim susretom Dodika i ruskog predsjedniak Vladimira Putina, tako da je potpuno jasno da je Dodik meta i da svi oni koji su spremni da rade protiv njega i interesa Republike Srpske, da su oni saveznici Amerike i nekih drugih i da će dobiti sve moguće resurse i sredstva da bi se izborili sa Srpskom i Dodikom“, rekao je Kovačević.

Podsjetimo, magazin Faktor je objavio snimak na kojem Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, sagovorniku za koga se pretpostavlja da je Adam Šukalo, priznaje sve prljave poslove opozicije. Više na OVOM LINKU.