Portparol SNSD-a

Kovačević: U SDS-u i PDP-u zbunjeni u odsustvu njihovog mentora Kristijana Šmita

 • Извор: СРНА
 • 07.08.2022. 13:24

Ključni razlog potpune zbunjenosti i izgubljenosti Šarovića i Borenovića leži u činjenici da je njihov glavni mentor Kristijan Šmit trenutno na godišnjem odmoru, pa moraju da sačekaju da se vrati da im prenese informacije na koji način treba da se ponašaju, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da zbunjeni Šarović i Borenović opet, navodno, brinu o sankcijama Rusiji za koje, sasvim sigurno SNSD nikada neće glasati, dok su oni zajedno sa svojim poslanicima pobjegli iz Narodne skupštine Republike Srpske kada se donosila odluka da Srpska nikada neće podržati sankcije Ruskoj Federaciji.

"Očigledno je da zbunjeni Mirko Šarović i Branislav Borenović opet zbunjuju i sami sebe, ali i kompletnu javnost Republike Srpske, pa ponovo jedan dan tvrde kako mi izolujemo Republiku Srpsku zato što ne dozvoljavamo da se uvedu sankcije Rusiji, a drugi dan nas proglašavaju izdajnicima zato što su navodno uvedene sankcije Ruskoj Federaciji", dodao je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je naveo da je jasno da određeni ljudi, predstavnici bošnjačke politike u međunarodnim organizacijama u kojima se nalaze samostalno ili isključivo po nalogu dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH, glasaju za priključenje BiH sankcijama Ruskoj Federaciji, ali je jasno da nijedna od tih mjera ne može da stupi na snagu sve dok su u zajedničkim institucijama Milorad Dodik i predstavnici SNSD-a koji to nikada neće dopustiti.

Kovačević je ponovio da u BiH, u njenim ključnim organima, nije donesena nijedna odluka o sankcijama Rusiji niti će takva odluka biti donesena, a najbolji dokaz da je to tako jeste da Rusija nije svrstala BiH u zemlje neprijatelje Ruske Federacije.

"Važno je napomenuti da je nedavno i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da iako su se pojedini ambasadori BiH pridružili određenim izjavama Savjeta Evrope i drugih institucija ili organizacija, to nema apsolutno nikakve veze sa Miloradom Dodikom i Republikom Srpskom koji su izričito protiv toga.

Podsjetiću i da smo protiv određenih lica, koja su se tako ponašali navodno u ime BiH, već podnijeli krivične prijave i da čekamo kako će to sve da prođe u pravosudnim institucijama. To je nešto što vide svi osim zbunjenih predstavnika SDS-a i PDP-a koji u odsustvu Kristijana Šmita ne znaju kako da se ponašaju i kakvu politiku da vode", rekao je Kovačević.

On je naglasio da SNSD uvijek zna kakvu politiku vodi, jer je njihova politika vođena uvijek jednim ciljem, a to je interes naroda i građana Republike Srpske i tako će ostati u narednom periodu.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.