ATV

Аранђеловдан

Крсна слава МУП-а Републике Српске

 • Извор: АТВ
 • 21.11.2023. 19:12

Почасна јединица постројена је у част крсне славе МУП-а, Аранђеловдана. Ни на крсну славу нису заборављени припадници МУП-а који су дали живот за Републику Српску.

Положени су вијенци, одржан минут ћутања. Да им се на неки начин одуже, радно мејсто у МУП-у буде обезбијеђено за чланове породица погинулих - каже Синиша Каран. 

Поручује да настављају своју борбу против организованог криминала, трговине накотицима, привредног криминала, али и да чувају своје грађане, посебно оне који су неправно, неуставно и силом нападнути.

"МУП свих 28 година штити уставни поредак и стабилност Републике Српске и свих њених грађана то ради и данас, снажна организована цјелина, инистуција и то ради и радиће у убудуће, рекао је Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Баш због тога било је важно, иако тешко сачувати полицију Републике Српске. Иза ње су бројни радни задаци успјешно завршени и баш због тога је враћају повјерење у цијело друштво, поручено је са обиљежавања.

"Наша полиција и МУП су умрежени у глобалну мрежу безбједности, успјешна је борба против тероризма, наркотика, то говори о томе да је наша полицијска агенција једна од најбољих у БИХ и то кажу они који се тиме баве и који могу да то тако оцијене", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

"Наша полиција, наше министарво једно je од стубова државе и Републике Српске и свакако је главни стуб безбједности Српске и у функцији је заштите живота, имовине, грађана, али исто тако очувања нашег уставног поретка", рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

Са обиљежања је поручено и да је полиција Српске била једна од служби која је стала у заштиту српског народа и Републике Српске у коју је на данашњи дан, стигао мир. 

Живот за Српску дало је њих више од 700, да је чувају данас ту је око 6000 полицајаца.

Пратите нас и путем Вибера

 • 22:10 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:25 Серија: Развратник (16+)

  Серија: Развратник (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм