Trg Krajine

Kusturica: Skupili smo se da potvrdimo istinu, ne da odgonetamo tajne

 • Izvor: ATV
 • 25.10.2022.18:58

Nikada na jednom mjestu nije bilo ovoliko svijeta, a kako i ne bi kad ima razlog - kad pokušavaju da pokradu izbore, a sve miriše na državni udar, poručio je režiser Emir Kusturica okupljenima na Trgu Krajine.

Kusturica je poručio da postoje stvari koje moraju da se brane.

"Skupili smo se da srpiječimo ono što je od devedesetih godina tutnjalo Evropom i pomelo porodicu, tardiciju, domaćinstvo i sve ono što moramo da branimo da bismo opstali. Sve što brani Milorad Dodik je dovedeno u pitanje. Postoje stvari za koje čovjek mora da se bori. Zbog toga ovdje verčeras ima preko 50.000 ljudi. Nismo se skupili da odgonetamo tajne, nego da potvrdimo istinu. Onu koju smo čuli nakon izbora, kada je Dodik vodio preko 30.000 glasova, a ubrzo je sve dovedeno u pitanje ne bi li izveli državni udar jer nivo na kojem se odvija ovaj pokušaj krađe možemo da izravnamo sa tom namjerom", rekao je Kusturica.

Kusturica je poručio da ne smijemo dozvoliti da izgubimo "sa čela našeg naroda Milorada Dodika".

"Čovjeka koji devedesetih godina, kao velikodušni stric, poveo nas za ruku i poveo preko auto-puteva i bolnica, vrtića i svih gotiva u kojima uživamo. Živio Milorad Dodik. Živio njegov SNSD", zaključio je Emir Kusturica.

Kusturica je u svom govoru povukao paralelu sa situacijom nastalom nakon izbora u BiH sa poznatim filmom "Ko to tamo peva". Kod okupljenih građana ova paralela izazvala je oduševljenje.

Okupljeni građani iz svih krajeva Srpske skandirali su ime Milorada Dodika  i aplauzom pozdravili Kusturicu.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Crna svadba

  Prva regionalna horor-serija upoznaće vas s vlaškom magijom i mističnim običajima.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Slatka Virdžinija (12+)

  Neobično prijateljstvo dva čovjeka nasilne naravi pokrenuće talas nasilja.

 • 02:00 Noćni program

  Noćni program