SDS i PDP

Lideri opozicije reagovali na sankcije ATV-u tek nakon naših pitanja

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2022.19:15

Sankcije Sjedinjenih Država ATV-u liderima opozicije izgleda nisu pretjerano sporne. Na njih su reagovali tek nakon naših pitanja. Ne ekspresno i po službenoj dužnosti kako to rade kada su u pitanju poslovanja nekih drugih medijskih kuća. Mirko Šarović danas poručuje da sankcije nisu rješenje. Između ostalog i zato što se na listi sankcionisanih od strane Amerike nalazi i stranka na čijem je čelu.

„Kao SDS podržavamo i kažemo jesmo protiv sankcija, reći ćemo to sada i reći ćemo bilo kada, protiv ATV sa sjedištem u Banjaluci“, rekao je lider SDS-a Mirko Šarović.

Iza poprilično stidljive osude sanckija ATV-u, našlo se ipak i jedno ali. Ne sviđa mu se, kako kaže, tretman koji ima u našem pogramu. Na pitanje kada se posljednji put javio na poziv nekome od novinara ATV, ili pristao na gostovanje u našim emisijama, odgovara još skromnije. 

„Obično se ne javljam na telefon vezano za bilo koju izjavu, imaju neki drugačiji putevi“, rekao je Šarović, 

Na konstataciju novinarke ATV- a da smo pokušali i drugim putevima, ali smo uvijek dobijali negativan odgovor, Šarović odgovara:

„Moguće, moguće, možda ćemo razgovarati o tome, ja sa vama vrlo rado.“

Sankcije Amerike medijskoj kući, koje se potpuno protive svakom načelu demokratije i slobode govora koju ta zemlja tako glasno zagovara, lider PDP-a nije ni osudio. Kratko poručuje da optužbama koje je američko ministarstvo navelo, treba da se pozabave domaće institucije. To što nikada nisu, i što dokaza o navodnoj korupciji i povezanosti sa Miloradom Dodikom nema, Borenoviću je izgleda dovoljan razlog da o svemu presude stranci.

„Određene međunarodne institucije očigledno očekuju da se slučajevi korupcije, mislim da to i narod očekuje od pravosudnih institucija da dovedu do kraja, pa da možemo da kažemo da li je nešto bilo opravdano ili ne“, rekao je Branislav Borenović predsjednik PDP-a.

Lideri opozicije organizovali su prije nekoliko mjeseci i proteste u centru Banjaluke. Između ostalog i zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda, jer su tvrdili da je ugroženo poslovanje BN televizije. Tada su rekli da bi isto uradili i za ostale medijske kuće, ako bi njihova sloboda govora bila pod upitnikom. Sloboda govora na ATV- u im, izgleda, nije jednako bitna.