Потпредсједник Народне скупштине

Љубојевић: Адемовићу мјесто поред Осмице, Србија није опасност за БиХ, али јесте кадар СДА

  • Извор: СРНА
  • 10.07.2024. 15:43

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић изјавила је за Срну да замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ Кемал Адемовић, против кога је формиран предмет због учешћа у свим злодјелима која му се стављају на терет, нема шта да објашњава и коментарише предсједника Народне скупштине Републике Србије Ану Брнабић, јер њему није мјесто у Дому народа, него поред Мехмеда Османагића Осмице.

"Особе попут њега које су у институцијама, било да су из странке Народ и правда, или СДА, или како год се маскирале, опасност су за цијело друштво", констатовала је Љубојевићева.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Адемовића да је Брнабићева својим изјавама у Бањалуци "напала суверенитет БиХ", те да је њен говор, како каже, провокација, Љубојевићева је одговорила да Србија није проблем нити пријетња за БиХ, али јесте кадар СДА чија ратна прошлост и даље представља ризик за БиХ.

"Наравно да такве личности неће приступити озбиљно рјешавању проблема криминала и обрачунавања са терористичким јединицама, они и јесу све то. Занимљиво да њихове биографије не читају по разним амбасадама и не знају ништа о њима, али смета им што Република Српска неће да поштује неког неизабраног странца. Овакви су им добри, јер њима једино и могу управљати", констатовала је Љубојевићева.

Некадашњи припадник Службе државне безбједности МУП-а БиХ Един Гараплија допунио је кривичну пријаву против Бакира Изетбеговића, Кемала Адемовића, Османа Мехмедагића, Неџада Херенде и других НН лица којом је обухватио сазнања за још два лица која су обнављала високе позиције у АИД-у и била дио ове организоване криминалне групе, објавио је "Дневни аваз".

Ријеч је о допуни кривичне пријаве за организовани криминал, политичка убиства и друга кривична дјела, коју је поднио 27. маја против лидера СДА Изетбеговића, замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Кемала Адемовића, некадашњег директора Обавјештајно-безбједносне агенције Мухамеда Мехмедагића, некадашњег припадника параполицијске јединице "Шеве" Неџада Херенде и других НН лица.

Пратите нас и путем Вибера