ATV

Predsjednik Nove srpske demokratije

Mandić: Dodik i rukovodstvo Srpske primjer kako se političari rukovode interesima sopstvenog naroda

  • Izvor: ATV
  • 30.05.2023. 16:37

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je danas da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i rukovodstvo Srpske pravi primjer kako se nacionalni političari rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne stranog faktora, što su principi i političkog saveza "Za budućnost Crne Gore".

"To je važno naglasiti u ovim momentima kada se progone Srbi na Kosovu i Metohiji i bore za osnovna ljudska prava i slobode", naveo je Mandić na Tviteru.

On je istakao da je Republika Srpska uvijek bila bastion istine i pravde, te zahvalio Dodiku koji ga je danas u Banjaluci odlikovao Ordenom časti sa zlatnim zracima.

"Najoštrije osuđujem bahatost Aljbina Кurtija i njegovih batinaša lažne države Kosovo i pozivam na razum one kojima je nasilje jedini odgovor na otpor bezakonju i nepravdi. Iz tog razloga će se u Crnoj Gori održati i skup podrške srpskom narodu na KiM gdje ćemo poslati jasnu poruku da naši sunarodnici nikada neće biti sami i da će uvijek biti zajedno sa nama iz Crne Gore i sa svim drugim Srbima ma gdje oni živjeli", naveo je Mandić.

Dodik odlikovao Andriju Mandića

Dodik odlikovao Andriju Mandića

Predsjednik Srpske odlikovao je danas u Banjalucu Mandića Ordenom časti sa zlatnim vjenicem, poručivši da je predsjednik Nove srpske demokratije borac za prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da je zbog toga zaslužio Orden časti sa zlatnim zracima za priznat javni rad i dostignuća.