Предсједник Покрета "Одбранимо Српску"

Матијашевић: Гола сила запада усмјерена против Српске

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2024. 22:13

Потези Кристијана Шмита, Уставног и Суда БиХ против Републике Српске координисани су голом силом САД, Велике Британије и Њемачке, али ће Српска успјети да се сачува мирним и демократским средствима, истакао је вечерас на трибини у Бањалуци предсједник Покрета "Одбранимо Српску" Дарко Матијашевић.

Матијашевић је рекао да је суђење и покушај елиминације предсједника Републике Српске Милорада Додика директна елиминација Републике Српске и Срба на овим просторима.

"Шмитове наметнуте одлуке и суштина тих одлука су девастирајуће за Српску. Тако Република Српска нестаје", рекао је Матијашевић у обраћању на трибини под називом "Угрожена Српска-одлучан одговор".

Матијашевић је истакао да Додик има подршку српског народа да се Српска на правни и политички начин очува, што је обавеза према онима који су је стварали.

Додик: Срби нису заинтересовани да трајно живе у БиХ

Додик: Срби нису заинтересовани да трајно живе у БиХ

Савјетник предсједника Републике Марко Ромић истакао је да Срби неће дозволити да се уништи и сруши оно што су њихови преци крвљу стварали.

Он је нагласио да се у Суду БиХ води квазисудски и псеудо правни поступак који већ сада поприма обрисе преседана у којем се суди човјеку, предсједнику Републике који није ни за шта крив.

"Дјело које је учинио јесте да је беспоштедно волио и бранио Републику Српску и рекао свима који желе да је угрозе да то неће моћи учинити", рекао је Ромић.

Он је напоменуо да никада нигдје у историји није виђено да један човјек доноси законе, посебно да се нелегитимни представља као врховни законодавац у БиХ.

Професор на Шумарском факултету Универзитета у Бањалуци Маријана Каповић Соломун рекла је да се суди предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу који су стали у одбрану Српске и странцима рекли "не".

"То не значи да неко од нас овдје сутра неће доћи на ред због неке изјаве, слике која није погодна или било чега другог. Нико од нас нема луксуз да се склања са стране мислећи да ће неко други урадити посао за њега", рекла је Соломон.

Полицијски генерал Драгомир Андан сматра да је неопходна јединствена подршка руководству Републике Српске и предсједнику Републике Милораду Додику.

Бивши припадник специјалних јединица Радован Грајић нагласио је да се и данас мора стајати на првој линији јер је ово рат у којем Срби не могу да изгубе своје животе али могу слободу, душу и интегритет, што се не смије дозволити.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: