ATV

Poslanik SNSD-a u NSRS

Mazalica: Bećirović svaku priliku iskoristiti da prkosi zdravom razumu

  • Izvor: SRNA
  • 30.05.2023. 11:57

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović može dobiti hiljadu prilika da bude pametan, ali će svaku, po svom običaju, iskoristiti da prkosi zdravom razumu.

"Kako drugačije objasniti genijalni um koji u jednoj rečenici prelet bombardera strane vojne sile iznad nezavisne i suverene zemlje smatra posvećenosti nezavisnosti i suverenitetu te iste zemlje?", upitao je Mazalica.

Mazalica je istakao da bi se ovakav čin u svakoj ozbiljnoj državi, koja nije sa SAD u istom vojnom savezu, doživljavao kao objava rata, ali da očigledno Bećirović smatra svoju zemlju do te mjere zavisnom i okupiranom da mu to ne smeta.

Goganović pozvao na otkazivanje preleta američkih bombardera

Goganović pozvao na otkazivanje preleta američkih bombardera

On je ocijenio da je vrhunski cinizam to da najavljeni avio-preleti za Ambasadu SAD pokazuju "posvećenost suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH", s obzirom na to da su za te prelete dobili saglasnost samo onih ministarstava u Savjetu ministara na čijem čelu su Bošnjaci.

Mazalica je naglasio da je svaka saglasnost za demonstraciju strane vojne sile ozbiljno narušavanje suvereniteta ove zemlje, a bilo kakvo prisustvo stranih vojnih snaga se mora definisati kroz strateške dokumente i partnerstva na koja saglasnost daju Predsjedništvo BiH i Savjet ministara uz predstavnike sva tri naroda.

Šta kada bi Srpska pozvala borbene avione drugih velesila da nadlijeću BiH?

Šta kada bi Srpska pozvala borbene avione drugih velesila da nadlijeću BiH?

"Bećirović zaboravlja da je svaka epizoda u istoriji ove zemlje kad su zaobilaženi njeni narodi u donošenju najvažnijih odluka, završavala tragično. Da imalo drži do nezavisnosti i suvereniteta, borio bi se svim silama da se za sve najvažnije odluke pitaju svi narodi, jer samo tako dugoročno gledano ova zemlja može opstati, a Bećirović i razni bećirovići su očigledno najbolji put ka njenom raspadu", zaključio je Mazalica.

Bećirović je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o preletima američkih bombardera iznad BiH nazvao "tendencioznim i zlonamjernim", navodeći da su "SAD dokazani prijatelj BiH" i da u kontinuitetu pružaj podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku BiH.

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!