Narodna skupština

Mazalica: Mediji ne bi trebalo da budu nezadovoljni Izmjenama Krivičnog zakona

 • Izvor: Srna
 • 21.03.2023. 15:22

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica tvrdi da mediji ne bi trebalo da budu nezadovoljni Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, jer se pruža mogućnost njihovog izuzimanja od primjene ovog zakona.

Mazalica je istakao da bi trebalo usvojiti zakon o medijima kojim bi bila definisana njihova prava i obaveze.

"U sudskoj praksi može se povući razlika između onoga šta je povreda javnog reda i mira i onoga šta se navodi u ovom zakonu", rekao je Mazalica u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o navedenom zakonskom rješenju.

Poslanik SDS-a Dragomir Vasić tvrdi da bi usvajanje navedenog zakona dovelo do velike pravne nesigurnosti i kolizije s drugim pravnim normama koje već postoje u sistemu.

On smatra da postoji opravdano nepovjerenje javnosti prema pravosuđu, te da bi sudije i tužioci mogli imati preširoko postavljena ovlaštenja, što bi moglo dovesti do povrede građanskih prava.

Šef Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Todorović rekao je da postoji potreba regulisanja javnog prostora.

"Treba na odgovarajući način spriječiti iznošenje neistina u javnom prostoru. Ovaj zakon, do forme prijedloga, mora biti izmijenjen s ciljem preciznijeg definisanja nekih odredbi i onoga što su rekli stručna i novinarska zajednica", rekao je Todorović.

Poslanik PDP-a Mirana Savić Banjac rekla je da treba uvesti red u javnom prostoru, ali ne smije biti ugušena sloboda govora.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske data je redovna pauza do 16.30 časova.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.