ATV

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini

Mazalica: Vukanović traži pravdu za sve, osim za Republiku Srpsku

 • Извор: СРНА
 • 28.06.2023. 17:39

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je Srni da poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović u svom stilu traži pravdu za sve osim za Srpsku.

"Po Vukanoviću, svima treba slobode i prava, samo je Republika Srpska posljednja u redu da dobije što joj pripada", izjavio je Mazalica Srni, komentarišući to što je Vukanović juče u diskusiji na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH rekao da su opasni zaključci koje je donijela Skupština, te da je riječ o opasnom presedanu.

Mazalica je ukazao da za Vukanovića nije bio udar na Dejton to što stranci već 28 godina sjede u Ustavnom sudu BiH, a trebalo je pet godina.

On je istakao da za Vukanovića nije bio udar ni to što je pravnom akrobacijom i na nelegalan način Ustavni sud BiH donio čuvenu odluku o konstitutivnosti naroda, kao ni odluka o zabrani 9. januara, Dana Republike.

Mazalica: Očekujem jedinstvo poslanika na obje posebne sjednice

Mazalica: Očekujem jedinstvo poslanika na obje posebne sjednice

"Za Vukanovića nije očigledno problem ni udar na Ustav BiH i Ustav Republike Srpske kada taj ustavni sud oduzima imovinu Srpske gazeći sve principe na kojima se zasniva BiH", dodao je Mazalica.

On je naglasio da se Vukanović nije oglasio ni kada je Ustavni sud BiH izbacio Srbe i donio odluku da može odlučivati bez Srba, kršeći time sopstvena pravila.

"Ali, javlja se Vukanović da kaže da je udar na Dejton kada se Republika Srpska štiti od bezakonja, otimačine, preglasavanja i ponižavanja. Samo tada se javlja on da kaže nešto u korist svojih sarajevskih i zapadnih mentora", istakao je Mazalica.

Usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda

Usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda

On je rekao da poslanik Liste za pravdu i red na sve to dodaje "šlag na tortu" plašeći narod mogućim sukobima.

"Neće Republiku Srpsku od BiH odvajati različiti krivični zakoni, i Sipa od MUP-a. Ustavni sud BiH je već podijelio ovu zemlju na dvije polovine, samo to Vukanović ne vidi, jer ne želi da vidi", poručio je Mazalica.  

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.