ATV

"Zdravstvena njega u kardiologiji"

Medicinske sestre i tehničari iz KB Dubrave posjetili UKC Srpske

 • Izvor: Agencije
 • 19.05.2023. 14:47

Univerzitetsko klinički Republike Srpske je posjetilo 20 medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava iz Zagreba. U sklopu Radnog sastanka na temu "Zdravstvena njega u kardiologiji" održano je šest stručnih predavanja sa prezentacijama, gdje je bila razmijenjeno stručno iskustvo.

Medicinske sestre i tehničari iz KB Dubrave su obišli Kliniku za kardiologiju, te su nakon toga održali predavanja.

UKC Republike Srpske nastavlja uspješnu saradnju sa KB Dubrava. Edukacije medicinskog kadra je od velikog značaja, kao i razmjena iskustava, znanja i vještina sa kolegama iz drugih bolnica.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić je istakao važnost edukacija, razmjene znanja, iskustva i vještina, te rekao da će se nastaviti saradnja koja je veoma važna.

"Naše opredjeljenje je edukacija kadra u UKC Republike Srpske. Razmjena znanja, iskustva i vještina iz sestrinstva je od neizmjerne važnosti. Nastavićemo edukacije dvosmjerno. Hvala medicinskom kadru što svakodnevno se brine za zdravlje građana“, rekao je Đajić.

Glavna sestra Klinike za kardiologiju Areta Ognjenović se zahvalila rukovodstvu UKC Republike Srpske što ulaže u edukacije, te iste omogući.

"Želim da naglasim dugogodišnju saradnju sa KB Dubrave, te se nadam da će se ista nastaviti. Danas na Radnom sastanku ćemo razmijeniti znanje i iskustvo, te se nadam da ćemo usvojiti nova znanja. Klinika za kardiologiju raspolaže najsavremenijom opremom i može se porediti rame uz rame sa evropskim i svjetskim Klinikama. Ključni faktor je kontinuirana edukacija medicinskog kadra bez kojeg ne bi ovo sve bilo moguće“, istakla je Ognjenovićeva.

Glavni tehničar Zavoda za bolesti srca i krvnih žila KB Dubrave Zagreb Ivica Benko se zahvalio rukovodstvu UKC Republike Srpske što je ugostilo medicinske sestre i tehničare iz KB Dubrave.

"UKC Republike Srpske ima odlične uslove za liječenje pacijenata“, rekao je Benko.

Naveo je da je Klinika za kardiologiju odlično opremljena, a stanje kardioloških pacijenata su sve zahtjevniji za liječenje.

"Medicinske sestre i tehničari iz KB Dubrave su uvijek na raspolaganju za pomoć, saradnju i razmjenu znanja, a moram naglasiti da i mi imamo mnogo toga naučiti od vas“, naglasio je Benko.

Pratite nas i putem Vibera

 • 07:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (R) (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina