ATV

У Бањалуци

Међународна конференција о поштовању суверенитета и Дејтонског споразума у суботу

 • 05.12.2023. 12:34

Међународна конференција под називом “Република Српска: Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума”, под покровитељством Удружења политиколога Републике Српске, биће одржана у суботу, 9. децембра, у 11 часова у Академији наука и умјетности Републике Српске у Бањалуци и биће отворена за јавност.

Конференција ће бити израз подршке легитимним тежњама Републике Српске у свијету, али и покушај да се артикулишу конкретне стратегије отпора притисцима из Брисела и са других страна, наводе из организације конференције.

Учешће на конференцији потврдило је више посланика Европског парламента и посланика националних парламената, политичара и јавних личности из Италије, Холандије, Бугарске, Шпаније, Њемачке, Сједињених Држава и других земаља.

Након уводног излагања предсједника Републике Српске Милорада Додика, конференција ће имати двије пленарне сједнице: “Очување и јачање државности Републике Српске” и “Очување Дејтонског споразума: предуслов мира”.

Џејмс Џатрас, бивши амерички дипломата и истакнути политички аналитичар, говориће на тему “Свијет у процесу мултиполаризације и будућност Републике Српске”.

“Скуп ће показати да са обје стране Атлантика постоји много угледних личности, институција и политичких снага који подржавају Републику Српску у њеном чврстом опредјељењу да опстане и да поврати она права и надлежности која су јој незаконито одузета током протеклих 28 година”, наводе организатори.

Како су навели, конференција ће пружити значајну потврду да Република Српска није ни изолована нити без пријатеља у западном свијету, да је њен отпор диктатима које намећу странци потпуно оправдан, као и да је Бањалука једна од пријестоница аутентичне Европе суверених нација, оне Европе коју оличавају наши гости.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.