Српски министар

Момировић: Само јака Србија адекватна подршка Српској

 • Извор: СРНА
 • 03.04.2024. 15:09

Министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић поручио је да само јака Србија може да буде адекватна подршка Републици Српској, што и јесте опредјељење руководства Србије поштујући Дејтонски споразум.

Момировић је истакао да ће Србија остати посвећена развоју економских односа и инфраструктурним инвестицијама у Српској, те напоменуо да је Србија један од највећих донатора Републике Српске, имајући у виду помоћ у изградњи многих објеката из области образовања, здравства, саобраћаја, спорта...

"Дозволимо привреди да нас спаја", поручио је Момировић на Првом Међународном сајму привреде "Бањалука Експо 2024".

Вишковић: Економски и други атаци на Српску остаће безуспјешни

Вишковић: Економски и други атаци на Српску остаће безуспјешни

Он је позвао привреднике из Републике Српске и БиХ да сарађују са Србијом, да заједно раде на релаксацији административних процедура, већој трговинској размјени, функционисању ЦЕФТА-а споразума у пуном капацитету и дозвољавању иницијативи "Отворени Балкан" да се имплементира у свим земљама на Балкану.

"Протеклих десет година Србија је имала инвестициони талас, године високог економског развоја. Раст БДП-а прошле године износио је 3,8 одсто и Србија је међу земљама са највећим растом у Европи", рекао је Момировић.

Он је додао да је спољнотрговинска размјена Србије прошле године износила 86 милијарди евра, што је раст од 300 одсто у протеклих десет година.

Први Међународни сајам привреде "Бањалука Експо 2024" окупио је око 300 излагача из региона и свијета, а отварању је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је покровитељ ове манифестације.

Отворен први Међународни сајам привреде

Отворен први Међународни сајам привреде "Бањалука Експо 2024"

Србија је земља партнер Сајма на којем учествују представници десет земаља ЕУ, као и пословних делегација из Кине и Мађарске.

На Сајму ће се представити излагачи из различитих области, дрвне и металске индустрије, електро и ИТ сектора, дизајна, финансија.

Излагачи ће се представити на више од 15.000 метара квадратних простора у студентском кампусу, од чега је 6.000 на отвореном простору. Сајам ће бити отворен до 5. априла.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.