Одговор на упит АТВ-а

МУП Хрватске за АТВ: Игор Додик нема држављанство Хрватске, нити га је затражио

 • Извор: АТВ
 • 11.04.2024. 10:56

Информација да је Игор Додик, син Милорада Додика, добио хрватско држављанство је још једна од подвала Небојше Вукановића. Додик нити има држављанство Хрватске, нити је поднио захтјев за добијање истог, речено је за АТВ из Министарства унутрашњих послова Хрватске.

“Увидом у евиденцију захтјева за стицање хрватског држављанства прирођењем која се води у Министарству унутрашњих послова утврђено је да особа именом Игор Додик (отац Милорад) није подносила захтјев за стицање хрватског држављанства. Дакле, информација да је особи додијељено хрватско држављанство, а коју су пренијели неки медији је нетачна”, наводе из МУП-а за АТВ.

Подсјетимо, бивши инспектор Министарства унутрашњих послова Хрватске Никола Кајкић рекао је да је Игор Додик, син Милорада Додика, прије 15 дана добио држављанство Хрватске.

Небојша Вукановић, лидер Листе за правду и ред током обраћања медијима и на својим порталима ширио је ову информацију која је била лажна.

Поводом ових навода огласио се и сам Игор Додик путем друштвене мреже Икс, који је све негирао.

"Видим да сам постао хрватски држављанин, само ми још нису дали пасош,  ни институције ми нису јавиле да сам тражио. Још једна у низу великих лажи које су лако провјерљиве. Господо који сте објавили и пренијели вијест, да држите до свог кредибилитета, прво би провјерили истинитост“, навео је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.