Banjaluka

Nakon odgađanja počela sjednica Narodne skupštine

  • Izvor: ATV
  • 14.12.2021.15:20

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počela je 26. posebna sjednica na kojoj će se, izbeđu ostalog, raspravljati o Prijedlogu budžeta za 2022. godinu.

Na dnevnom redu, koji je usvojen na početku sjednice, nalazi se i Prijedlog programa ekonomskih reformi i set zakona o platama. Na dnevnom redu je 21 tačka.

Кolegijum je odborio premijeru Radovanu Viškoviću duže vrijeme izlaganja u trajanju od 30 minuta o Prijedlogu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022 – 2024. godina i ministru finansija Zori Vidović po tački 2. – Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu.

Takođe je prihvaćen prijedlog Vlade da se o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta za 2022. godinu glasa odmah po završetku rasprave po ovim tačkama dnevnog reda, kao i da se spoji rasprava po tačkama od 7. do 15. dnevnog reda koje se tiču seta zakona o platama.  

Obraćanje u trajanju od deset minuta odobreno je predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću, predsjedniku Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saši Triviću i predsjednici Sindikata Republike Srpske Ranki Mišić.

Podsjetimo, sjednica Narodne skupštine Republike Srpske trebala je početi jutros u 10 časova međutim, Odbor za privredu u Narodnoj skupštini nije podržao Prijedlog budžeta za narednu godinu i program ekonomskih mjera koji je po hitnom postupku Vlada RS uputila u skupštinsku proceduru.

Vlada Republike Srpske je potom uputila novi zahtjev za održavanje posebne sjednica Narodne skupštine.