Моменти који су битни за Србе

"Наше јединство је јасна порука другима који имају нешто против Републике Српске“

 • Извор: РТРС
 • 19.04.2024. 09:54

Поносан сам без обзира на политичке различитости свих нас јер смо препознали да су ово моменти који су јако бити за Србе, и да је потребно да будемо уједињени, рекао је Младен Илић посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

"Мислим да је порука, поред закључака, који су јако важни, та, да је све и један посланик гласао 'ЗА'", рекао је Илић коментаришући закључни извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године, у којем се наводи да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште, који је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Граорац: Иза Извјештаја Независне комисије стаће грађани, посебно породице жртава

Граорац: Иза Извјештаја Независне комисије стаће грађани, посебно породице жртава

Поручује да је то јасна порука и другима који имају нешто против Републике Српске.

"Наше Министарство за евроинтеграције, требало би на неки начин да покуша међународној заједници да ово пласира и покаже неку другу слику јер сматрам да је то често проблем земаља које нас довољно не познају и не чују српску страну, на било коју тему“, рекао је Илић.

Сматра да су наредни кораци које ће предузети Српска јако битни.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац поручио је да српски народ неће дати своју слободу, своје институције, имовину и Републику Српску.

"Српски народ подигао је глас против намјере да га прогласе геноцидним. Хоће да један народ слободарски, поносни и јуначки који је кроз вијекове доносио слободу себи и другима, који је страдао и борио се против фашизма и нацизма, прогласе геноцидним, а Републику Српску геноцидном, да дају епитет нашим покољењима“, рекао је Бањац.

Сложно у парламенту: Народна скупштина усвојила Извјештај Међународне комисије о Сребреници

Сложно у парламенту: Народна скупштина усвојила Извјештај Међународне комисије о Сребреници

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске  усвојила je Изборни закон Републике Српске којим је предвиђено да ће изборе за органе власти у Српској спроводити Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори, које ће именовати надлежни републички органи.

Ступањем на снагу овог закона неће бити примјењиване одредбе Изборног закона БиХ, које уређују избор народних посланика, делегата Вијећа народа Српске, предсједника и потпредсједника Српске, делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Српске, одборника скупштине града и скупштине општине, градоначелника и начелника општина у Српској.

Усвојен је и Закон о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске.

Народна скупштина усвојила је закључни извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године, у којем се наводи да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште.

Усвојен Изборни закон Републике Српске

Усвојен Изборни закон Републике Српске


Пратите нас и путем Вибера

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

  ''''Црна Гуја (12+) (Р)

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм: Љето у винограду (12+) (Р)

  '' Филм: Љето у винограду (12+) (Р)