Milorad Dodik

Nećemo prihvatiti da se Srpskoj oduzima imovina

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2022.14:54

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se nastavlja sa politikom vraćanja nadležnosti na nivo Republike Srpske, te da ne može da se prihvati da bude politička odluka da se Srpskoj oduzimaju šume, imovina.

- Ne možemo da prihvatimo da to bude predmet razgovora na nivou BiH, time se mijenja suština Dejtonskog sporazuma. Srpski predstavnici će ići na sjednice samo onda kada procijene da je to potrebno i od iteresa za Srpsku - navodi Dodik. 

Kako je kazao, Srpska je prolazili kroz teške periode i ranije, te je zaključio da nema problema da se razgovara na nivou BiH, ali tamo se moraju uvažavati interesi Republike Srpske i srpskog naroda.

On je istakao da su spremni da podrže dogovore o Izbornom zakonu o izboru člana Predsjedništva BiH između druga dva konstitutivna naroda. Dodik je komentarisao i izjave Kristijana Šmita.

"Plačljivim tonom ovih dana govori kako ga pominjem. Pominjem, jer se kao građanin druge države predstavlja lažno. Pokušava da drži lekcije svima. On nema imenovanje Savjeta bezbjednosti i UN-a, a to je ono što daje legitimitet. Republika Srpska je rekla svoje, neće razgovarati s njim. On je lažni visoki predstavnik. Istorija će ga zapisati kao takvog. Njemu je najvažnije da se smijeni Milorad Dodik, pa misli da će ga zbog toga neko prihvatiti. Srpska ne smije prihvatiti takve mešetare i lažove", poručio je Dodik.


Tagovi: