ATV

Хелез демантован

Нема кампова за обуку, али има информација о џематима

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2023. 19:20

Кампова за обуку нема, али има озбиљних информација о џематима, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик гостујући на ХРТ-у.

Предсједник се осврнуо на недавне тврдње министра одбране Зукана Хелеза. 

"Њима згодна лаж, oвдје нама ништа не значи, никаквих кампова нема, паравојних формација нема. Дакле, гдје почиње озбиљност? Гдје престаје та прича? Ако имате Еуфор, дакле то су европске безбједносне снаге и ако имате те снаге и када они кажу да тога нема шта хоћете од мене? Та иста служба која сједи у Сарајеву каже да немају никакве информације o томе. С друге стране постоје озбиљне информације о неким џематима, параџематима, о страним ратницима, о онима који су били у Исил-у“, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

За разлику од Хелезових оптужби, информације са којима располажемо у Републици Српској о бројним спавачким ћелијама Ал Каиде и Исила, које би потенцијално могле бити активиране су поткријепљене чињеницама, поручују из Српске. Они су о томе недавно у писму упозорили и амерички Конгрес и Европски парламент. 

"Није писано напамет и апсолутно стојим иза тога нека се све провјери, јер наведени наводи у нашем писму нису некаква машта или илузија или застрашивање јавности, већ нешто што је писано на бази аргумената и доказа“, каже шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.  

"Оно што јесте чињеница и што све безбједоносне агенције у БиХ знају - знају да постоје радикалне исламистичке групе. Чак према једном извјештају који сам ја читао, Италијанска обавјештајна служба је навела податак да постоји 20 различитих локација на којима се налазе параџемати који су блиски исламској држави“, каже посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Из Српске напомињу да за разлику од Хелеза, својим изјавама не желе застрашити јавност, већ на темељу чињеница упозорити грађане о стању у БиХ, како бисмо сви били сигурни, и како се не би десио још неки терористички напад на овим просторима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм