ATV

Предсједник ДНС-а

Нешић: Терор Аљбина Куртија осокољен ћутањем Међународне заједнице узима људске жртве

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 14:44

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је жаљење због страдања тројице Срба и једног албанског полицајца на сјеверу Косова и поручио да терор Аљбина Куртија узима људске жртве.

Како је рекао, Курти је очигледно осокољен чињеницом да му дио међународне заједнице гледа кроз прсте за бројна злодјела и кршење раније постигнутих споразума.

"Без Заједнице српских општина, српски народ је незаштићен од репресије Куртијевог режима. Брутално кршење Резолоције 1244 и Бриселског споразума кулминирало је погромом над српским становништвом након нелегитимних избора, а међународна заједница није ништа предузела да би зауставила терорисање преосталих Срба и омогућила им нормалан живот.  Зар неко има илузију да би Србија прошла без посљедица да је попут Куртијевог режима одговорна за 56 етнички мотивисаних напада? Са друге стране, на Куртијев терор се реагује саопштењима Еулекса у којима се након напада на српске куће и цивиле само апелује на деескалацију и на тај начин саучествују у погрому српског становништва", истиче Нешић.


Вишковић најавио појефтињење многих намирница: Открио када падају цијене

Вишковић најавио појефтињење многих намирница: Открио када падају цијене

Нешић наглашава да "сви у Републици Српској са зебњом прате догађаје на сјеверу Косова, бринући за животе наше браће који су остали на својим огњиштима да чувају колијевку нашег идентитета".

"У овим тешким данима, свим срцем смо уз наш народ за нашу Српску православну цркву на Косову и Метохији.  Апелујем на међународну заједницу, а првенствено на ЕУ, да престану толерисати кршење и неспровођење међународних споразума од стране Куртијевог режима, а посебно више не могу бити пасивни на узимање људских живота. Тужно је да нас у БиХ више стигматизују због појединих закона, док су истовремено незаинтересовани за људске животе на Косову и Метохији и допуштају да им се пред очима одвија етничко чишћење", поручио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера