Delegat u Domu naroda PS BiH

Novaković Bursać: Cilj "Oslobođenja" i Stojkovića - diskreditacija srpskog rukovodstva na krilima rusofobije

 • Izvor: Agencije
 • 14.01.2023.13:01

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać poručila je na Tviteru da je cilj izjave advokata Čedomira Stojkovića za "Oslobođenje" da Rusi "finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda" - diskreditacija srpskog rukovodstva u Srbiji i Republici Srpskoj na krilima aktuelne rusofobije.

"Zabrinulo se `Oslobođenje` i izvjesni advokat Čedomir da neki `finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda` pa smišljaju spiskove agenata i izdajnika... Bravo Čedomire, sve dobro napisa al' ti ne prolazi zamjena teza kod ovog naroda i u ovom trenutku", napisala je Bursaćeva.

Ona je dodala da je pozamašan spisak onih koji, za dobru apanažu, pišu izmišljotine koje prenosi tačno određena grupa medija.

"Cilj više nego jasan - diskreditacija srpskog rukovodstva u Srbiji i Republici Srpskoj na krilima aktuelne rusofobije. Laž je laž, a ovakvi će da nastave svoj `posao`", dodala je Bursaćeva.

Osnivač Grupe oktobar iz Srbije, koja je objavila spiskove sa imenima "ruskih agenata", Čedomir Stojković rekao je za sarajevsko "Oslobođenje" da "koristeći svoj uticaj kroz NIS i gas, Rusija već decenijama zloupotrebljava zakone Srbije rušeći svaki pokušaj izgradnje demokratije".

Odgovarajući na pitanje kako to Rusija čini, Stojković je rekao da "oni finansiraju kampanje protiv srpskog naroda sa namerom da ga odvoje od Evrope i mnogi izdajnici su se ponijeli za tim ruskim parama", piše Srna.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.