Šef Kluba poslanika SNSD-a u PDPS BiH

Novaković Bursać: SNSD razmišlja dugoročno

  • Izvor: Srna
  • 30.08.2022.17:12

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je danas da SNSD vodi ozbiljnu politiku i dugoročno razmišlja.

Govoreći o zakonima o PDV-u i akcizama, Bursaćeva je ocijenila da su opoziciona iskakanja i galama predizborna, očekivana i legitimna, ali da će se SNSD ozbiljno ponašati.

"Sa mjerama takvog tipa će se pažljivo posezati. Mi od toga nismo nikada odustali i nikada nismo rekli da to neće biti usvojeno, samo će se, naravno, pratiti trenuci i stupiće na snagu onda kada bude neophodno – kada bude moguće", rekla je Bursaćeva.

Ona je dodala da je priča o usaglašavanju tekstova zakona završena što se tiče Predstavničkog doma i da je "lopta" sada u Domu naroda.

Bursaćeva je istakla i da iskakanje, brzoplete i odluke donesene pod pritiskom nisu dobra opcija za pravilno upravljanje javnim sredstvima i društvenim tokovima.

"Svi znamo da ekonomska kriza neće trajati kratko i možemo očekivati i očekujemo da će predstavnici SNSD-a u izvršnim organima gdje imamo dominantnu ulogu u Vladi Republike Srpske sve mjere i aktivnosti projektovati dugoročno, jer znamo da će kriza trajati dugo", smatra šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Bursaćeva je istakla i da političari treba da djeluju u skladu sa potrebama i razvojem ekonomskih događaja, te je neophodno da se održi stabilnost i da se djeluje direktno prema građanima i privrednim subjektima.