Nove uvrede i prozivanja

Novi napad Begića i PDP-a na ATV: Slijede prijave

  • Izvor: ATV
  • 21.09.2021.10:02

Posljednjih dana novinari i snimatelji ATV-a izloženi su najgnusnijim uvredama i prozivkama PDP-a, konkretno odbornika ove stranke Ivana Begića, koji je po svemu sudeći osokoljen nastupima Draška Stanivukovića.

Danas je, nakon što je prekinuo konferenciju za novinare odbornika skupšinske većine, Alternativnu televiziju i samim tim sve njene uposlenike nazvao "umobolnicima", samo zato što mu se ne dopada naše izvještavanje, odnosno uređivačka politika. Ovaj put, osim upozorenja, da ni Ivan Begić, ni Draško Stanivuković, nemaju pravo da vrijeđaju naše novinare ili im prijete, preduzećemo sve potrebne zakonske mjere da zaštitimo, prije svega bezbjednost svojih ljudi, njihovih porodica, kao i integritet kuće u kojoj radimo.

Novinari imaju pravo da ukazuju na loše pojave, iznoseći argumente, a ukoliko neko smatra da krše zakon ili koje druge, pa i moralne propise, ima mogućnost da posegne za pravnim lijekom.

Ivan Begić i Draško Stanivuković, očigledno smatraju, da su i iznad zakona pa uzimaju sebi za pravo da se bahato ponašaju prema našim ekipama, dobacuju i vrijeđaju. Novinari, niti bilo ko na Alternativnoj televiziji na taj se prizemni nivo nema namjeru spuštati i ovim putem tražimo od rukovodstva Partije demokratskog progresa da se ogradi od sramnih istupa svojih članova Ivana Begića i Draška Stanivukovića.


Alternativna televizija nastavlja da radi svoj posao bez obzira na opstrukcije, prijetnje i teške pritiske.