"Симбол слободе“

Нуждић: Српска створена у миру, одбрањена у рату

 • Извор: АТВ
 • 09.01.2024. 15:26

Република Српска је једини гарант опстанка Срба на овим просторима, рекао је вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић гостујући у АТВ-овом специјалу "Симбол слободе“.

Нуждић је поручио да треба да будемо поносни што имамо своју државу те додаје да треба да будемо поносни што смо савременици настанка државе.

Када је ријеч о раду Центра Нуждић каже да се ради на документовању свега онога што се десило како у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, али и оног што се дешавало током Другог свјетског рата.

Додик: Република је оно што ми живимо, држава коју славимо, одраз слободе

Додик: Република је оно што ми живимо, држава коју славимо, одраз слободе

Нуждић је додао да је поносан на два капитална пројекта Центра а то су Попис жртава одбрамбено-отаџбинског рата те Атлас злочина над Србима.

"У првој половини ове године очекујемо да изађе други том Атласа“, каже Нуждић.

Нуждић је поручио да одбрана Републике Српске још увијек траје.

Кострешевић: Окосница дефилеа и Дана Републике је МУП Српске

Кострешевић: Окосница дефилеа и Дана Републике је МУП Српске

"Није нам допуштено да нормално живимо. Република Српска је створена у миру али је одбрањена у рату а ми и дан данас треба да наставимо да је бранимо“, каже Нуждић.

Нуждић је рекао да су улоге у рату подијељене и прије него што је рат почео те да су се појавили наративи који су били апсурдни.

"Срби су означени као негативци“, рекао је Нуждић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.