Predsjednica Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa

Obrenka Slijepčević: Malo langsam gospodine Vukanoviću

 • Извор: Мондо.рс
 • 29.03.2023. 13:54

Izlaganje predsjednice Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa Republike Srpske Obrenke Slijepčević u NSRS izazvalo je burne rekacije, a na kraju svog obraćanja poslanicima, dobila je aplauz narodnih poslanika.

Slijepčević je više puta upozorena da se vrati na izvještaj o sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2021. godinu, jer je govorila o brojnim stvarima koje izlaze iz tog okvira, ali je insistirala da ona iznosi suštinu.

Na početku je istakla da joj je rasterećenje danas izlagati u NSRS, jer je izvještaj jednoglasno usvojen, a zatim se obratila Nebojši Vukanoviću (Za pravdu i red).

“Niste na odboru slušali mene, nego ste galamili na gospodina Radukića (glavnog revizora op.a.)… Ja sam vas zvala na kafu. Malo sad langsam (polako op.a.). Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam Slijepčevićka, snaša gračanska”, rekla je ona.

Zatim je nastavila:

“Ja nemam ni pojma kolika je plata premijera, ja je nisam utvrđivala…”

Navela je i da je nebitno da iznosi brojke iz izvještaja, jer su poslanici imali priliku da ga pročitaju i da sve ima u materijalu.

“Vi ste dobili izvještaj, da ga ja sad ponovo čitam da vas potcjenjujem kao da ste neuki. Sve ima u materijalu. Ja sam ocrnjena. Bila sam u izlozaciji 10 – 11 dana imala sam upalu pluća. Meni gospođa revizorka nije dozvolila tri dana… A ona je umrla poslije toga, ja se izvinjavam. Ali ja nisam bog da je žalim. Neko je izvršio kaznu…”, dodala je Slijepčević, prenosi Mondo.ba.


Potom je nastavila:

“A oko toga ko je politički podoban… Ja ne idem na skupove, ne idem na pjevače, imaš, brate, Jutjub pa gledaj… Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, malo visočije, tek onda, baš onako…”, dodala je.

Kazala je da je Vukanović izjavio kako je treba zamijeniti i da SNSD ima boljih kadrova, te da je ona odlučila danas reći “glasno i jasno stvari kako stoje”.

Zatim je iznijela brojke, pa upitala: “Šta još hoćete da vam kažem”.

“Je li prošlo deset minuta? Ako je prošlo ja ću prestati, samo tako kažite, niste mi tako rekli pa sam mislila da me prekidate zbog načina moga govora. Hvala puno, mislim da sam suštinu rekla”, rekla je na kraju, a uslijedio je aplauz dijela poslanika.

Тагови:
 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија