Po potrebi dobar

Opozicionari nikako da se dogovore da li priznaju Kristijana Šmita

  • Izvor: ATV
  • 18.10.2022.19:19

Opozicionari nikako da se dogovore - da li priznaju ili ne priznaju Kristijana Šmita. Kad gube, uzdaju se u Šmitovom čarobni štapić, poznatiji kao - nametanje odluka. Nije tajna da su se sa Nijemcem često sastajali, a ni to da su Šmitove čarolije prizivali baš pred izbore.

"Najveća odgovornost je na Kristijanu Šmitu na koga sam lično a i mnogi iz opozicije, mnogi građani Republike Srpske apelovali da se ne možemo sukobljavati sa mafijom na dan izbora, niti u večeri brojanja i da se mora uvesti skener, video nadzor", rekao je Nebojša Vukanović.

I dok tvrde kako stranci i tutori ne trebaju, Šmit i opozicionari jedni drugima idu u goste. I dok će u Republici Srpskoj malo ko reći da je Kristijan Šmit visoki predstavnik, opozicionari na to pitanje izbjegavaju odgovor. 

"I juče i danas spominjete Kristijana Šmita, da li to znači da ga priznajete?", "Pa ja pominjem Kristijana Šmita kao osobu, nedavno sam bio, mislim da sam jedini političar u posljednje vrijeme koji je otišao u sjedište OHR-a i održao slovo strancima o njihovoj ulozi o svemu ovom što se događa", kaže Vukanović.

Najviše puta slovo je opozicionarima održao upravo Kristijan Šmit. Mahom kadrovima PDP-a. Ko ga je u proteklim mjesecima srdačnije dočekao, teško je ocijeniti. 

"Gospodin Šmit je realnost u BiH iza njega stoje ozbiljne  ozbiljne zemlje. Mi to možemo uvažiti ili ne uvažiti, ja sam to uvažila", izjavila je Jelena Trivić 23.06.2022. godine.

Na sve to, iz vladajućeg bloka jasna poruka: poraženi smo samo onda kada prihvatimo okupaciju. 

"Mi ne treba da prihvatimo bezakonje, ne treba da prihvatimo okupaciju i nelegalno djelovanje. Ali čini mi se da opozicija i ono što je ostalo u sadašnjoj opoziciji i njenom izdajničkom djelovanju su samo ljudi poput Jelen Trivić, Vukanovića koji nemaju karaktera da se odupru takvom načinu ponašanja", kaže SNSD-ov Srđan Mazalica.

Nametanja Kristijana Šmita prihvatili su i članovi Centralne izborne komisije iz Republike Srpske. Oni za koje je odavno utvrđeno da su bliski SDS-u i PDP-u.