Посланик у Народној скупштини Србије

Павић: Састанак Додика и Путина отвара многе дипломатске могућности

 • Извор: АТВ
 • 14.02.2024. 14:33

Посланик у Народној скупштини Србије Александар Павић, рекао је након данашњег састанка у Бањалуци са предсједником Српске, да је предстојећи састанак Милорада Додика и Владимира Путина од великог значаја за српски народ, те је истакао да исти отвара многе дипломатске могућности.

- Оно што је видљиво, као 1992. године када се разбијала Југославија, и данас, то је 32 године касније, исти је погубни утицај америчких амбасадора. Те 1992. године, Срби су против сопственог националног интереса прихватили независну БиХ. То тада није било довољно за америчког амбасадора који је уз помоћ Алије Изетбеговића растурио Лисабонски споразум и због тога је избио рат. Исти је случај сада. Имали смо примјер неки дан, три народа, остављени сами, успјели су да дођу до неког договора, затим, уплету су Американци, опет исто. То је све повезано и са овим што се дешава на Косову. Е сада, има велика разлика, 1992. године је био једнополарни свијет, сада више није. Америка је 1992. године била посљедња, сада више није. Оно што ми желимо да постигнемо у Србији, оно што се ради у Републици Српској, то је да се користи надолазећи мултиполарни свијет и силе које су нам наклоњене, а то су Русија и Кина. То је свијет који је сада јачи од оног једнополарног свијета. Ми не треба више да разговарамо само са непријатељима, а то су сви који желе растурање српских држава са обје стране Дрине. Нама је јако драго што чујемо да ће предсједник Додик бити поново угошћен од стране предсједника Путина. Ми сматрамо не да је то само добро и корисно, него и да отвара дипломатске могућности. Поздрављамо спољну политику Републике Српске. Република Српска успијева да води скоро потпуно независну спољну политику - нагласио је Павић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.