ATV

Директор Центра за друштвено-политичка истраживања

Павловић: Шмит покушава бити џелат Републици Српској

 • Извор: АТВ
 • 07.12.2023. 22:19

Kристијан Шмит, који није легитимно изабран а лазни се представља као високи представник покушава бити џелат Републике Српске. Ово је поручио директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић гостујући у трећој епизоди подкаста "Граница постоји".

"Шмит покушава да стави омчу на врат Републици Српској. И он није више туриста. Он покушава да буде џелат Републике Српске. Kо му је дао овлашћења, ко га је наговорио да покуша да буде џелат? То је сад друго питање. Он је пристао да буде џелат али чак без легитимног основа", додао је Павловић.

 Изнио је тврдње и повезаност Шмита са нацистичком идеологијом.

"Ми смо објавили на сајту Центра за друштвено-политичка истраживања прије неких два мјесеца материјал од 10-12 страница са свим доказима његове припадности нацистичким структурама у Њемачкој позивајући се искључиво на њемачке изворе. Била је у Бундестагу расправа на ту тему, докази на ту тему и постоје видеоснимци, постоје други докази да је он припадник нацистичких структура. Kако ће он то сад да дефинише?", пита Павловић.

Павловић је рекао да је Шмит признао, након сједнице Савјета за имплементацију мира БиХ, да није легитимно изабран.

"Очигледно се ради о човјеку који лаже, који се лажно представља, који је малициозан или би неко од нашег народа рекао битанга. Можда јесте, можда није, не знам. У принципу човјек који је јако слабог карактера, а изгледа и интелигенције".

Црвена линија је прекорачена и да ће за то неко одговарати, закључио је Павловић гостујући у трећој епизоди подкаста “Граница постоји" који се емитује сваког петка у 18 часова и који је наставак активности подршке институцијама Републике Српске исказаним кроз народне протесте који су 17 пута организовани на граници између Републике Српске и сусједне ФБиХ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина