Ministar privrede i preduzetništva

Petričević: Vozilo Vihor izuzetan uspjeh namjenske industrije

  • Izvor: Srna
  • 28.09.2022.14:30

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas u Bratuncu, nakon predstavljanja novog lakog borbenog vozila Vihor proizvedenog u Tehničkom remontu, da je to izuzetan uspjeh namjenske industrije, koja je u sastavu ovog ministarstva.

"Mi već četiri godine pratimo razvoj i projekte ove kompanije i danas smo svjedoci da se intenzivnim radom i saradnjom Vlade Republike Srpske dolazi do novih proizvoda koji su veoma značajni sa aspekta namjenske industrije", rekao je Petričević.

On je istakao da firma Tehnički remont Bratunac zapošljava veći broj radnika i posluje širom Afrike gdje realizuje različite projekte.

"Realizacijom tih projekta oni postaju brend i na taj način Tehnički remont Bratunac postaje ambasador Republike Srpske širom svijeta jer njegovi proizvodi nalaze mjesto na domaćem, ali i na stranom tržištu", naglasio je Petričević.

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca danas je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo Vihor, sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.