Generalni sekretar SNSD-a

Petrović: CIK prekraja volju građana Srpske

 • Izvor: Srna
 • 06.12.2022.09:23

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je Srni da Centralna izborna komisija (CIK) BiH svojim postupcima pokušava da poništi i ponizi najvažniju instituciju u Republici Srpskoj - Narodnu skupštinu.

Petrović je naglasio da je CIK prisvojio nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske i Komisije za izbor i imenovanja, jasno se suprotstavljajući odluci Narodne skupštine, a samim tim i volji građana Republike Srpske.

"Kršeći Izborni zakon i Uputstva o postupku sprovođenja posrednih izbora za organe vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom, CIK je pokazao jasnu političku pripadnost i uticaj koji na njega imaju SDA, SDS, PDP i DF", istakao je Petrović.

On je ukazao da kršenje pravnih procedura, politikanstvo u strukturama CIK-a i odluka proistekla iz ovakvog načina rada je presedan koji ne zaslužuje samo pokretanje krivične odgovornosti pred nadležnim sudovima, nego i proglašenje čalanova CIK-a, koji su donijeli ovakvu odluku, personama non grata u Srpskoj jer su prekršili zakon, zloupotrijebili službeni položaj, oštetili jedan politički subjekat, ali važnije od svega potpuno zanemarili i prekrajali volju građana Republike Srpske.

CIK BiH je juče priznala sporni 12. glas za PDP-ovog delegata Nenada Vukovića što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb.


 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Emisija: Cirilica, R

  Emisija: Cirilica, R

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 17:50 Slike iz niskih zemalja

  Slike iz niskih zemalja