ATV

Banjaluka

Počela sjednica Narodne skupštine, na dnevnom redu 18 tačaka

  • Izvor: ATV
  • 06.06.2023. 10:40

Treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci poslaničkim pitanjima predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

Na usvojenom Dnevnom redu Treće redovne sjednice nalazi se 18 tačaka. Sa dnevnog reda povučen je Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2022. godinu, na njihov zahtjev. 

Poslanici će na sjednici, između ostalog, razmatrati Prijedlog Rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije – prijedlog predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i Nacrt zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar, prijedlog predsjednika Republike Milorada Dodika.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima – po hitnom postupku kao i orijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku.

Narodni poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske, Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.