Banjaluka

Počele konsultacije kod Dodika, DEMOS prvi došao

  • Izvor: ATV
  • 22.11.2022.13:49

Konsultacije predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske o formiranju Vlade Srpske počele su u Palati predsjednika u Banjaluci.

Prvi na konsultacije je stigao Nedeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a. Sa njim u delegaciji su i zamjenik predsjednika Spomenka Stevanović i generalni sekretar stranke Boran Bosančić.

Potom je u Palatu predsjednika došao i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, sa nešto brojnijom delegacijom.

Očekuje se dolazak i ostalih parlamentarnih stranaka koje su u koaliciji sa SNSD-om, dok je malo vjerovatno da će se na konsultacijama pojaviti predstavnici opozicije. DNS i SPS će se odazvati Dodikovom pozivu, potvrdili su ranije lideri ovih stranaka.

Predsjednik Republike Srpske, u skladu sa ustavnim nadležnostima, pozvao je danas u Banjaluci na konsultacije predstavnike 11 političkih partija ili koalicija koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je rekao da su pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.

Nakon konsultacija u 16.15 časova planirana je konferencija za novinare predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Konferenciju za novinare možete pratiti na programu ATV-a, Fejsbuk stranici Atv Banja Luka i portalu atvbl.rs.