ATV

Oglasili se

Poreska uprava o hapšenju svog službenika: Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva

  • Izvor: ATV
  • 19.03.2023. 11:04

Poreska uprava Republike Srpske podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, saopšteno je iz ove uprave nakon hapšenja inspektora Područnog centra Banjaluka Poreske uprave Srpske.

“Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora”, navedeno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Kako navode, jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave Republike Srpske, pored borbe protiv sive ekonomije, je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala. 

“Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome”, poručuju.

Poreska uprava Republike Srpske i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv B.M., A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su, predstavljajući se kao poreski inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i opština u Republici Srpskoj.

ATV je nezvanično objavio da j izvještaj podnesen protiv Milivoja Babića, Siniše Antića i Nebojše Grčića. Babić je, inače, službeno lice Poreske uprave Republike Srpske. Više na OVOM LINKU.