Pristup portalu otežan

Portal ATV-a pod snažnim hakerskim napadima

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2022.10:13

Portal Alternativne televizije posljednjih dana je pod snažnim hakerskim napadima zbog čega je nemoguće našem sajtu pristupiti van BiH i Srbije.

Nije prvi put da se naš portal našao na udaru hakera, ali je simptomatično da su se napadi intenzivirali kada je ekipa ATV-a otputovala u Donbas, odakle izvještava o dešavanjima sa ratišta.

Pristup portalu za sada je bez većih problema moguć jedino iz BiH i Srbije, dok je iz drugih zemalja nemoguće pristupiti.

Naša IT služba neprestano radi kako bi riješila navedene probleme i izborila se sa ovim kriminalnim radnjama, te našim čitaocima omogućila nesmetan pristup informacijama na portalu ATV-a.

Podsjećamo, portal Alternativne televizije u posljednjih godinu dana često je na meti sajber kriminalaca, koji očigledno pokušavaju da spriječe da objektivno prenosimo informacije do naših čitalaca.

Osim toga, naša medijska kuća se u januaru našla i na meti neosnovanih sankcija Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega smo morali da promijenimo i domen. Takođe, Youtube kanal Alternativne televizije je potpuno obrisan, kao i sav medijski sadržaj koji se na njemu nalazio.