Sastanak u Banjaluci

Poslanici SNSD-a podržaće sutra Savjet ministara

 • 24.01.2023.19:05

SNSD-ovci iz Istočnog Sarajeva došli su u Banjaluku kako bi lideru stranke Miloradu Dodiku lično saopštili svoje mišljenje o imenovanju Nenada Nešića u Savjet ministara.

Ipak, SNSD će sutra glasati za Savjet ministara sa sve Nenadom Nešićem kao ministrom bezjednosti. Lider SNSD-a Milorad Dodik kaže dogovor koji je napravljen na niou BIH obezbjeđuje da Republike Srpska bude zastupljena na pravi način. 

Važna je kaže i 2/3 većina u parlamentu Srpske, a DNS je već dao podršku kako usvajanju budžeta tako i izboru delegata u Dom naroda. Ipak, pod lupu će sva imenovanja naknadno.

“I dalje tragamo za 56, 2/3 većinom i sve političke partije koje imaju poslanike su nam važne i zato neki koji nemaju poslanike u Parlamentu iIH su bili uključeni u određenu strukturu”, izjavio je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a.

Glasaćemo sutra za naše prijatelje ali imamo mišljenje o tome ko je Nenad Nešić, poručuje Ljubiša Ćosić. Ostajemo, kaže, privrženi politici SNSD-a i nastupićemo jedinstveno ali DNS, koji su porazili u Istočnom Sarajevu, njihovu podršku nema. Sve su to rekli u stranačkim prostorijama u Banjaluci. Lokaciji koju su danas pokušali da sakriju.

“Što se tiče DNS-a, zadržavamo integralno mišljenje da politike, ne Nenad Nešić, koje su u Istočnom Sarajevu poražene nikad neće imati našu podršku unutar opštinske i gradske organizacije i neće i nećemo koalirati sa takvim politikama“, izjavio je Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo.

Takav stav u Istočnom Sarajevu s pravom imaju, poručuje Milorad Dodik. Posebno jer su nad DNS-om odnjeli ubjedljivu pobjedu. Ipak ono što je najvažnije jeste da Republika Srpska bude zastupljena na pravi način.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.