Јасан став

Јасна порука са скупа "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву: Не смијемо изневјерити нашу Републику

 • Извор: АТВ
 • 20.11.2023. 21:07

Са народног скупа "Бранимо Српску", који је одржан пред неколико хиљада људи у Источном Новом Сарајеву поручено је да се не смије изневјерити Република и сви они који су дали своје животе за слободу Српске.

Српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић рекла је да је Српско Сарајево је град херој, који је увијек знао препознати опасности и кад се треба ставити у функцију заштите Српске. 

"Српско Сарајево је онај град који показује да се нећемо никада уморити од љубави за Републику Српску и да нам никада неће досадити да бранимо њене интересе. Нећемо дозволити да нам понижавате институције, доста сте се иживљавали над њима. Показали сте како и шта мислите, а ми смо исто тако неколико пута рекли, а сада смо одлучни да нећемо више да трпимо неправду", истакла је Цвијановићева.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић додао је да је част бити на оваквом скупу и овом мјесту.

"Они који нападају Српску и њене институције се плаше ове слике, вас и народа Српске. Одавдје се шаље порука сликом. Довољно нам је нанесено зла. Не смијемо изневјерити оне који су дали животе за Српску, не смијемо изневјерити нашу Републику", рекао је Вишковић.

Он је додао да нико нема право, био на власти или у опозицији да не положи рачун њима, који су своје животе дали да би ми данас уживали слободу. 

Градоначелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је Република Српска је  темељима Источног Сарајева.

Народни скуп

Народни скуп "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву

"Данас кад се у ФБиХ говори лоше о Српској, сви су јединствени, сви су за то да се умањи надлежност Републике Српске, њених општина и градова, свега оног што представља то за шта су дати животи", рекао је Ћосић.

На народном скупу "Бранимо Српску" окупио се велики број грађана из општина Источног Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Грађани су једногласни у порукама да ће Републику Српску, заједно са својим институцијама, свим демократским средствима бранити и одбранити.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.